Kött, Påskmat, WW Flex

Provencalsk Helgskinka

En god helgskinka kan både vara mager och dessutom lättlagad om man köper den färdigkokt. Om inte så följer man bara anvisningarna på paket och får på så sätt jobbet gjort. Det brukar inte vara svårt men det tar tid. Denna gång så valde jag att köpa en färdigkokt och täcka den med goda provencalska kryddor och vitlök. En mycket god kombination som fick skinkan att smaka mycket. Kanske något inför den kommande påsken?

Till cirka 4-6 personer behöver man:

ca 1,5 kg färdigkokt helgskinka, 2 msk rapsolja, 1 pressad vitlök, 1 tsk provencalska kryddor och ev salt

Gör så här:

Ta bort nätet och putsa bort svålen från skinkan. Blanda ihop olja, pressad vitlök och krydda, ta eventuellt lite salt men tänk på att skinkan kan vara rätt så salt i sig.

Bädda in hela skinkan med oljeblandningen.

Värm/ grädda den i ugn 250 grader i cirka 20-30 minuter. Skinkan ska få fin färg och bli genomvarm. Låt skinkan stå en stund innan du börjar skiva upp den.

Servera skinkan gärna med kokt potatis, champinjonsås och en god vitkålssallad.

Viktväktarna

  • WW Flex: 100 gram helgskinka är 5 smartpoints
  • Smartpoints: 100 gram helgskinka är 5 smartpoints
  • Propoints: 100 gram helgskinka är 5 propoints
Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • Anette

    2012/03/08

    Tusen tack , vilket bra tips !!! Det ska definitivt testas till påsk 😉

  • Eva Petri

    2012/04/04

    Har en skinka i frysen, så det blir den kryddningen till påsk. Låter jättegott.

  • Christoffer

    2012/10/24

    Detta var ett av de bästa recepten på länge!

    Överraskade flickvännen med detta på våran 1 års dag.
    Fick dock ha inne den en stund extra. Men det var det värt!

  • Nadja

    2012/10/25

    Svar till Christoffer: Wow, vad roligt att höra! Tack för din feedback och ett stort grattis till er 1-års dag 😀 / Hälsningar Nadja

Kommentera