Nadja provsmakar

Provsmakning av Mighty Leaf Tea

För ett tag sedan så fick jag några tepåsar från Mighty Leaf att provsmaka. Mighty Leaf Tea är ett prisbelönt te som har nedbrytbara tepåsar. I sortimentet finns ett tjugotal olika sorter, varav nio är ekologiskt odlade. Jag har fått provsmaka Chocolate Mint Tryffle och Vanilla Bean.

Mighty Leaf thé

Chocolate Mint Tryffle innehåller rooibos, pepparmynta, chokladflisor samt naturliga smakämnen av choklad. 100 g lösvikt kostar cirka 69 kr och en förpackning med 15 påsar cirka 90 kr och är koffeinfri. När jag öppnade påsen så doftade det underbart av en blandning mellan choklad och mint. Men tyvärr så tog minten överhanden och téet smakade knapp choklad utan mest mint, så jag blev lite besviken. Mitt betyg blir endast 4/5 då saknaden av chokladsmaken drar ner betyget.

Vanilla Bean är svart te från både Kina och Sri Lanka med vanilj från Madagaskar. Detta te ska lindra oro och befrämja avslappning så det är toppen som kvällste.  100 g lösvikt kostar 58 kr och 15 påsar kostar 90 kr. Detta te smakade verkligen äkta vanilj och doftade underbart gott. Betyg: 5/5.

Mighty Leaf Tea är ett lite finare te som serveras på exklusiva restauranger, hotell och spaanläggningar världen över. Teerna från Mighty Leaf är certifierade av USDA som Certified Organic samt av IMO Switzerland, märkningar som mortsvarar svenska KRAV och EU Blomman. Detta te finns att köpa via www.mightyleaf.se samt i välsorterade affärer. 

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.