Nadja provsmakar

Provsmakning av Pågens nya bröd

Som ni kanske redan vet så är jag med i Pågens brödpanel efter en förfrågan från dem. Och i förra veckan så fick jag ett paket från Pågen med deras allra senaste nyheter: Finskt Rågbröd, Müsligoda  och God Form. Denna gång så bjöd jag in min goda vän Anna att vara med och provsmaka. Vi satt tre frukostar i rad och provsmakade dem en i taget och hade det både trevligt och gott. Tack Pågen för det!

Pågens nya bröd

Här kommer resultatet:

Finskt Rågbröd

Vi båda tyckte att det saknades något, kanske lite av surheten som man förväntar sig finna i ett Finskt Rågbröd. Den påminner lite om Rågkusar men smakar inte lika mycket som dem. Jag gav även en finsk arbetskamrat lite av detta bröd och även hon tyckte att det var rätt så smaklöst men nyttigt. Vårt betyg blev: 3/5.

Müsligoda

Detta bröd var också ganska smaklöst med tanke på vad den innehåller (bakad med honung, aprikoser, lingon och tranbär). Vi båda reagerade på att den inte smakar så mycket alls. Bra dock att den innehåller lite frön som håller magen igång. Vårt betyg blev dock endast: 3/5

God Form

Detta bröd blev vi förtjusta i. Den är mycket saftigare, godare och smakar mer än de andra två. Att den är gjord på dinkel och som surdeg är toppen. Den innehåller dessutom små frön och det gillade vi med. Båda två kunde tänkas köpa detta bröd i framtiden. God Form fick betyg: 4/5.

Man kan läsa mer om bröden och hela dess innehållsförteckning här.

Tack Pågen för att vi fick provsmaka alla dessa bröd, det var skoj, det var gott och det var trevligt!

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • ≈Sanna≈

    Vilken lyx att få provsmaka olika brödsorter. God Form låter som ett jättegott bröd, man kanske skulle hålla utkik efter den i affären.
    Har jag sagt att din blogg är underbar? Full av inspiration till tusen. Fortsätt länge till 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.