Nadja provsmakar, Nadja tipsar

Provsmakning av Gojibär

GojibärHär är det fortfarande lite trögt efter förkylningen, men jag hoppas att det släpper snart. Jag har provsmakat och testat en del nya saker.

Bland annat så har Aromia fått in Gojibär i sitt sortiment och jag fick en påse för provsmakning. Det sägs att Gojibär är ett av världens nyttigaste bär.

 Jag kan berätta att Gojibär smakar nästan som russin, lite syrligare kanske men fullt okej. Jag har provat att äta dem som de är och i morgongröten.Tänk vad vackert det är att strö över lite av detta röda bär på en sallad! Ett tips från Aromia är att man kan göra te på bären, lägg då cirka 5 stycken bär i kokande vatten och låt dem sedan dra i några minuter. Gojibären innehåller mycket nyttigt så som betasitosterol (sänker kolesterol), antioxidant betakaroten, C- och E-vitamin, B2-vitamin, zink, selen, järn, kalcium och kalium och mycket mera. Nyttiga som tusan med andra ord. Betyg: 4 av 5.

Jag vill även passa på att tipsa om Aromias nyhetsbrev. Den kommer ut 2 gånger i månaden och innehåller baland annat nyheter, tips, erbjudande och recept. Du kan anmäla dig till nyhetsbrevet här.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

 • Skogshuset

  2009/05/05

  Va roligt med lite recensioner om Gojibär. Har hört lite om dessa hypade saker, men har aldrig riktigt fattat hur de smakar. Kanske kan vara gott i müsli?!

 • Nadja

  2009/05/06

  Absolut! De passar perfekt till müsli.

  Hälsningar Nadja

 • Emilia

  2009/05/07

  Jag har tänkt att köpa gojibär, jag har en förkyldning som inte vill försvinna och jag måste träna nu fram till gbg varvet som jag ska springa. Så vet du vart dom finns att köpa?

 • Nadja

  2009/05/07

  Absolut! Gå in på http://www.aromia.se och se under fliken naturgodis.

  Hälsningar Nadja

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.