Mjuka kakor,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Mjuk Rabarberkaka

Passa på och baka denna ljuvligt goda sockerkaka med syrliga rabarber nu när det är säsong för dem. Skala stjälkarna om de är lite grövre. Om du bröar formen med kokos så får kakan en extra touch och blir supergod.

Mjuk Rabarberkaka

Till en kaka med 8-10 bitar behöver du:

250 g rabarber (skurna i mindre bitar), 2 msk strösocker, 150 g mjukt smör, 1 1/2 dl strösocker, 3 ägg, 3 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, florsocker till garnering (1 msk), ev kokos till att bröa formen med

Gör så här:

Lägg rabarberbitarna i en vid kastrull, strö över 2 msk strösocker. Smält ner på svag värme, men inte längre än att rabarbern håller ihop.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke för att sedan sikta ner det i äggsmeten. Blanda om försiktigt. Vänd ner rabarberbitarna i smeten och häll det sedan i en smord och bröad form (24 cm i diametern).

Mjuk Rabarberkaka

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 35-40 minuter. Känn med en sticka om kakan är torr efter 35 minuter. Låt kakan svalna innan du pudrar över med lite florsocker.

Viktväktarna

  • WW Flex: Hela kakan är 116 smartpoints. Dela det med antalet bitar du serverar. Te.x vid 12 bitar så får 1 bit 10 smartpoints
  • Smartpoints: Hela satsen är 122 smartpoints och en bit (vid 10 bitar) är 12 smartpoints.
  • Propoints: Hela satsen är 73 propoints och en bit (vid 10 bitar) är 7 propoints.
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Nadja

    Hej Anette
    Propoints finns bara i de äldre recepten/inläggen och de nya kommer bara ha smartpoints uträknade. Tack själv för att du tittar in på bloggen.

    Hälsningar Nadja

  • Anette Palmqvist

    Tack för ännu ett bra recept, så tacksam för att du är så duktig på att räkna ut både pro o smartpoints!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.