Allmänt

Receptmakarkurs med Mia Öhrn

 

I fredags så tillbringade jag en helt underbar eftermiddag på Matlabbet. Jag fick nämligen äran att träffa Mia Öhrn, Mirjam, Lisa, Petronella, Hanna och Annika samt Pernilla (från Fazer), Frida (från PR- byrån Agency) och Stefan (fotograf). Kursen hade anordnats av Fazer Ögon med tanke på deras tävling som pågår just nu: Årets Bak- och Dessertmästare 2011. Mia som ledde gårdagens kurs sitter även med i juryn tillsammans med bland annat Roy Farees, årets konditor 2010. Och Lisa blev veckans semifinalist och jag kan verkligen förstå varför! Tjejen är hur grym som helst på bakning. Men åter till kursen…

Kursen gick ut på att lära oss göra egna recept, att våga prova och släppa loss fantasin. Vi fick två helt vanliga grundrecept, sockerkaka och semifreddo, och från dessa skulle vi släppa loss och göra våra egna smaksättningar. Tjejerna jag var med, var verkligen duktiga på detta och vågade testa olika saker. Själv kan jag säga direkt att jag var så mycket fegare, men jag provade lite saker som jag inte hade gjort tidigare och det med blandat resultat. Jag hade tänkt att göra en riktig chokladbomb, med andra ord en chokladkaka som jag helst hade velat ringla över en härlig sås av smält mörkchoklad tillsammans med Dumble och på det strössla över salta jordnötter. Låter det inte gott? Men jag kan säga att det gick åt skogen. Chokladen och Dumble trivdes inte alls ihop när jag försökte smälta dem tillsammans, kan ha varit mikron då jag brukar smälta min choklad över vattenbad, men den kan även vara något annat, så där sprack den idén. Jag försökte rädda choklad/dumble smeten och gjorde små chokladbollar som jag rullade i kokos, la det en stund i kylen för att stelna och sedan höll vi på att ta sönder våra tänder. Bollarna var stenhårda! Så mina vänner, det är så här man inte ska göra. Men jag gjorde även en semifreddo gjord på tropiska frukter med riven Geischa choklad på och med den lyckades jag så mycket bättre med.

 Mias semifreddoglassar – hur goda som helst!

Men allt som allt, det hela var sååå roligt. Inte bara att få baka utan det var lika roligt att få träffa detta blogg gäng som är så otroligt duktiga på vad de gör. Här delades det ut glatt olika baktips som jag bara slukade i mig, för sånt kan man bara inte få nog av. Det var allt från att ha en liten nypa salt i sockersmeten till att man kan lägga hackad choklad på sina cookies efter gräddningen. Tack så hemskt mycket för att jag fick komma!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.