Rulltårta med daimfyllning

En snabb och enkel rulltårta med en underbar god fyllning. Rulltårtan blev faktiskt godare dagen efter, då hann den ta åt sig av fyllningens goda smaker,  så du kan göra den dagen innan med gott samvete. 

Rulltårta med daimfyllning

Rulltårta med daimfyllning:

Rulltårta: 3 stora ägg, 2 1/2 dl råsocker flor, 2 dl vetemjöl, 1 msk kako, 2 tsk bakpulver, råsocker strö till den färdiga kakan

Fyllning: 100 g daimkulor (en påse), 200 g Philadelphia cheese naturell (light går bra), 1 dl råsocker flor, 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll ut smeten på en långpanna med smort och mjölat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 5 minuter. Strö råsocker över kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Dra av papperet från kakan.

Krossa daimkulorna lätt. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bred fyllningen över kakan och rulla samman. Låt gärna kakan stå och dra åt sig av fyllningens goda smaker innan den serveras. Om du inte kan och vill vänta…skär upp och servera! 

One thought on “Rulltårta med daimfyllning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *