Saffranshjärtan med vaniljfyllning

 

Dessa saffranshjärtan fyllda med vanilj måste ni bara baka, de är hur goda som helst och inte alls så svåra att göra. De kommer bli väldigt uppskattade på julbordet och de ser ju så fina ut.

Saffranshjärtan med vaniljfyllning

Saffranshjärtan med vaniljfyllning, cirka 40-50 stycken

Deg: 50 g jäst, 150 g smör, 5 dl mellanmjölk, 250 g kesella 1 %, 1 g saffran (2 paket), 1 1/2 dl socker, 1 tsk stött kardemumma, 1/2 tsk salt, cirka 17 dl (1 ,8 liter vetemjöl)

Fyllning: 150 g smör, 1 1/2 dl florsocker, 3 tsk vaniljsocker

Pensling/Garnering: 1 ägg, pärlsocker ( räknat med 1 dl)

Gör så här:

Börja med degen. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt (37 grader). Häll lite av degspadet över jästen och rör om så att jästen löser sig. Häll i resten av degspadet. Tillsätt kesella, saffran, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta in mjölet ordentligt och ta lite i taget så att du märker när det räcker. Arbeta degen smidig och låt den sedan jäsa 40 minuter. Gör under tiden fyllningen: blanda samman smöret med florsockret och vaniljsockret.

Dela degen i två delar. Kavla ut till en rektangel. Ta halva fyllningen och bred ut det på rektangeln. Rulla ihop från båda långsidorna så att rullarna möts i mitten. Skär varje rulle i 20-25 bitar och lägg snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Nyp till lite så att varje bit får en hjärtformad form. Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 7 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela satsen är 305 points, vid 50 hjärtan så blir 1 hjärta 6 points

10 kommentarer

  • Nadja

    Tack alla rara för era goa kommentarer. Ifall ni har bakat dem, så hoppas jag att ni tyckte om dem 😀

    Nadja

     
  • kryddburken

    Men så gulliga! Perfekt recept! Det ska absolut prövas! Jag väntar på att mina saffran ska dimpa ner i brevlådan snart! Älskar att julbaka! 🙂 Hoppas helgen varit bra! Kram kram…

     
  • Jennie

    Gud så smarriga de verkar! Kanske mumsigare än mina favorit ”bullar”, nämligen lussekatter? 😉
    Blir nog att testa dessa godingar till ett utav alla kommande adventfikan här framöver! =)

     
  • Nadja

    Till Jessica:

    Jättekul att du återkom och berättade, ska också prova göra dem med pepparkakssmak – Tack!

    Till Kardemummamamma:

    Det är gott med muffins också, speciellt dina såg fina ut.

    Till Nina:

    De är eller rättare sagt var jättegoda.

     
  • Jessica

    Så nu har jag provat dom och dom blev riktigt goda, hade i 2 tsk pepparkakskrydda, men nästa gång dom görs kommer det bli 1 tsk med krydda till för att få mer smak av pepparkaka.

    /Jessica

     
  • Jessica

    Vilka söta bullar, dessa måste jag bara prova. Skippar nog saffranet eftersom jag inte är något stort fan av det, funderar på om det skulle funka med pepparkakskrydda för att få dom lite juliga, blir att testa.

    Ha en bra helg!
    /Jessica

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.