Sallader, Vegetariskt

Sallad med kronärtskocka, grillad paprika och haricots verts

Idag har det varit mulet och grått hela dagen, men jag vill inte riktigt tro på att sommaren är över utan solen kikar snart fram igen. Denna sallad är så perfekt till en grillad köttbit och är väldigt mättande. Smaka så får ni se!

Det här behöver du till 3-4 personer:

Sallad: 6 kronärtkockshjärtan, 100 g haricots verts, 1 stor röd paprika, 1/2 röd lök, 5 dl valfri sallad eller blandad, cirka 15 basilika blad, 1 morot

Vinägrettdressing: 2 msk äppelcidervinäger, 3/4 dl olivolja med citronsmak, 1 tsk salt, 1 tsk socker, 1/2 tsk grovtmalen svartpeppar

Gör så här:

Lägg in paprikan i 275 grader varm ugn och låt skalet bli någolunda svart innan du tar ut den. Lägg paprikan i en plastpåse och låt den vila i cirka 10 minuter så blir den lättare att skala. Dela kronärtkockshjärtan i bitar eller klyftor. Koka bönorna i lättsaltat vatten i bara några minuter så att de blir precis mjuka. Skala paprikan och skär den i strimlor. Skär löken tunt och fint. Skär salladen i strimlor, riv moroten och hacka basilikan lite grovt. Blanda allt i en stor skål. Blanda ihop vinägretten och häll den på salladen.

Servera salladen till en grillad köttbit eller fisk. Men den är lika god att göra mycket av och ha på buffébordet. Smaklig måltid!

~***~

Kronärtskockshjärtan finns på burk (här använde jag Green Giant Kronärtskockshjärtan som är magra och rika på antioxidanter.

Print Friendly, PDF & Email

One Comments

  • Martina

    2010/08/18

    Det där visste jag inte om Green Giant, det är ju bra, jag köper alltid dom ändå men nu kan jag ju fortsätta med gott samvete 😉

Kommentera