Salsakyckling i Crock-Pot

Det är något speciellt med att laga maten i en Crock-Pot, den blir så förbaskat bra och det med minimalt arbete. För er som inte vet vad en Crock-Pot är, så är det en slowcooker, läs mera om den här: www.http://www.crockpot.se. Tomten kom lite tidigare i år och jag har fått den senaste Crock-Pot apparaten som finns på marknaden. Och mitt första intryck är: de kan inte ha gjort den bättre!. Nu kan man använda innergrytan till att både bryna t.ex. lök och kött direkt på spisen, tillaga den med Crock-Poten, sedan gratinera den i ugnen och till sist servera det snyggt på matbordet. Nej, det kan varken bli bättre eller lättare, eller hur? Här kommer mitt senaste recept med Crock-Pot: Salsakyckling. Kyckling blev så mör och fin och det var toppen att bara kunna strö på lite ost och sedan in i ugnen några minuter för gratinering. Maken min ville inte ha ris till sin kyckling utan valde gott bröd att doppa i salsasåsen istället. Ni väljer själva hur ni vill servera kycklingen. Naturligtvis kan ni även tillaga kycklingen i vanlig ugn, rekommenderar då att bryna kycklingen lite innan ni lägger den i ugnsform och in i ugnen.

Till 4 portioner behöver man:

4 kycklingfiléer, 2 burkar á 230 gram Tacosås/Salsasås (gärna medium eller hot), 1 dl vatten, 1 paprika, 1 gul lök, salt, peppar, Kockens Mexikan Spice Mix, ca 50 gram riven ost 17%, 1 dl tortillachips

Gör så här:

Lägg kycklingfiléerna i innergrytan av din Crock-Pot. Salta, peppra och krydda dem. Hacka paprika och gul lök grovt, fördela det över kycklingen. Häll över salsasåsen. Häll i 1 dl vatten i glasburken där salsasåsen var, skaka om och häll sedan det i grytan. Se till att röra om i grytan så att kycklingen täck ordentligt med salsasåsen överallt. Sätt på locket och ställ in din Crock-Pot på låg och 4 timmar. Starta den och gör något annat under tiden.

När de 4 timmarna har gått: krossa lätt tortillachipsen och strö den och osten över kycklingen. Gratinera i ugn 200 grader tills osten har smält och fått lite färg. Servera med lite ris eller en bit bröd och sallad

Viktväktarna:

  •  Smartpoints: 4 smartpoints per portion, lägg till points för ris eller bröd

Så här ser den ut, Crock-potten som du kan använda till allt.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Salsakyckling i Crock-Pot

  1. Hej Ronnja
    Jag har fått den men klicka på länken till svenska Crock-Pot, där finns en lista på återförsäljare och var du kan köpa den.
    Ja det finns en timer på min apparat. Hoppas du hittar den.

    Hälsningar Nadja

  2. Hej Susanne

    Jag har fått den men klicka på länken till svenska crockpot för där finns en lista på återförsäljare och var du kan hitta apparaten
    Hoppas du hittar den.

    Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *