Kryddor,  Nyheter

Santa Maria goes Africa

Igår var jag och hämtade ut ett paket från Santa Maria. I den låg deras nya spännande kryddor som släpptes ut på markanaden i dagarna. Santa Maria har samarbetat med stjärnkocken Marcus Samuelsson och tagit fram fyra nya kryddor inom serien ”more”. Fyra spännande kryddblandningar med smaker från Afrika.

 De fyra kryddorna är:

Chermoula: som även ibland kallas för Marockos pesto. Den innehåller örter, citrus och en smula hetta och passar därför till kyckling och kött men även som en rub till fisk.

Green Harissa: en nordafrikansk och tunisisk kryddblandning med hetta. Den är baserad på grön chili, mynta och vitlök och är perfekt till couscous eller som smaksättare till soppor och grytor.

Piri Piri: som betyder ”peppar-peppar” på swahili. Denna kryddblandning innehåller rikligt med chili, citrus, vitlök och örter och är som gjord för grillad fisk och skaldjur. Men den är även god till kyckling, såser och grytor.

Durban Curry: Durban curry är känd för sin chilihetta och rödgula färg. Denna krydda kan man använda precis som vilken indisk curry som helst. Passar utmärkt till lamm, nötkött och kyckling.

Jag kan bara tacka Santa Maria för dessa prover och säga att det ska bli hur kul som helst att provsmaka dem. I Santa Maria’s serie ”more” så har jag hittat flera favoriter som jag använder ofta i min matlagning, bland annat ”Mango Curry” och ”Teriayaki”. Jag kommer inte bli förvånad om jag finner en ny favorit bland dessa fyra kryddor som jag nämnt ovan.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.