Nadja provsmakar

Santa Marias nya texmex produkter

Santa Maria har kommit ut med lite nya produkter inom sortimentet Tex Mex. Det är några nya salsasåser, chili con carne mix, nytt tortillabröd, bönor och mix till chicky bits. Alla dessa produkter är utan tillsatt glutamat, tackar för det! Jag har hunnit provsmaka dessa nu och här kommer min bedöming:

Sweet Red Chili: jag doppade chicky bitsen i denna salsa och det blev smarrigt, men jag kände ingen större skillnad från andra salsasåser måste jag tillägga. Använde även denna salsa i Tortillalasagnen som blev mycket god.  Betyg: 4/5.

Hot Habanero & Passion Salsa: en starkare salsa för dig som gillar hetta, man känner inte så mycket av passionsfrukten på grund av habanerons starka hetta. Betyg: 4/5.

Tomatillo & Green Chili Sauce: Oj vad denna blev uppskattad här hemma, en riktig hit! Jag hade denna salsa på lite ris och den förhöjde riset enormt. Smakar inte alls som andra salsasåser, denna är uppfriskande och god. Betyg: 5/5.

Crispy Chicken Bites Spice Mix: jag var lite skeptisk gällande denna mix då jag har provat något liknande i ett annat varumärke och blev då grymt besviken. Men jag denna gillade jag faktiskt, den var helt okej, smakade inte så mycket ”taco” som jag kanske hade velat men det ger en bara mer utrymme till att använda mixen till annat. Kycklingbitarna blev krispiga och goda och det var mycket lättlagat. Betyg: 4/5.

Refried beans: kokta pintobönor som är smaksatta med lök. Bönorna smakade inte så mycket annorlunda än vanliga bönor och den lilla burken kommer man inte alls långt med om man vill ha dem i chili con carne till exempel. Betyget blir bara: 2/5.

Chili con carne mix: ni som följer min blogg vet att jag nyligen testade en chili con carne mix från ett helt annat varumärke, så det var roligt att få jämföra. Denna mix är mycket starkare och hetare än den andra, men jag hade gärna dock haft lite mera smak av det mexikanska köket. Ett plus för inget tillsatt  glutamat. Betyg: 3/5.

Corn Tortilla: Denna tortilla smakade som nachochipsen, en tydlig smak av majs, så gillar du det så gillar du dessa också. Det var mycket gott att göra echhiladas av dem. Helt utan konserveringsmedel och glutamat. Betyg: 4/5.

Tack Santa Maria för den roliga stunden jag och familjen fick då vi testade era produkter.

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.