Panerad Schnitzel med spicy touch!

Fläskkotletter kan lätt bli torra och tråkiga när man bara steker dem som de är. Marinerar man dem lite så blir det lite bättre. Men jag använder gärna en bit benfri kotlettrad till mycket annat, så som snabblagad gryta, perfekt till spett och grillning eller som ikväll – panerad schnitzel. Jag passade på att krydda den med Jamie Olivers krydda ”Szechuan Pepper, Chili & Ginger Salt (svensk översättning: Szechuan peppar, chili och ingefärssalt). Den ska nu finnas i de flesta matvaruaffärerna.

Panerad schnitzel

Detta behöver du:

1 kg benfri kotlettrad, potatismos till fyra-sex personer (helst hemlagad), gröna ärter, citron

Panering: 1 1/2 dl mjöl, 1 1/2 dl ströbröd, 2 tsk salt, några tag med kryddkvarnen av Jamie Olivers krydda: Spicy Szechuan Pepper, Chili & Gingersalt (hur många tag beror på hur starkt du vill ha, pröva dig fram), dofta över lite vitlökssalt/pulver (mest för doften skull), 2 ägg

Gör så här:

Om du gör hemlagad potatismos så börja gärna med den, låt potatisen koka sig mjuk medan du steker köttet. Blanda ihop torrpaneringen; mjöl, ströbröd, salt och kryddor i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en annan.  Putsa sedan kotlettbiten och skär den i lagom tjocka bitar. Banka dem sedan tunna och fina.

panering     benfri kotlett     bankad kotlett

Värm en stekpanna med matolja. Vänd kotletterna först i det vispade ägget och sedan i torrpaneringen. Stek dem sedan gyllenbruna. Här rekommenderar jag att ni använder stektång så att köttet behåller sin saftighet. Köttet behöver inte stekas länge, bara så att den får fin färg.

Panerad schnitzle2

Servera schnitzlarna med potatismos, gröna ärter, citron och ev. gräddsås/rödvinssås.

Foto: I Nadjas kök

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Panerad Schnitzel med spicy touch!

  1. Guud va gott!!!
    Tack för kommentaren!!
    Jag har skrivit upp namnet på krämen du rekommenderade.
    I nuläget sköter ju sjukhuset hennes skada,men sen ska ju vi ta över.
    Usch för det som hände din dotter…Skönt att höra att hon inte fått några men av det.Det e ju det som oroar mig mest nu!

    Ha en trevlig helg!
    Kram Åsa!

  2. Vad gott det där såg ut. Jag håller med dig det är svårt att få till kotletter så att dom inte blir torra.

    Anna

  3. Ja, benfri kotlett kan användas till mycket, jag änvänder faktiskt hellre benfri kotlett till schnitzel ist för vanlig schnitzel.

    Ser verkligen supergott ut!

    Ha en bra helg!

  4. Fullkomligt älskar min köttklubba som jag fyndat på IKEA (tror likadan som din?). Vi bankar kött för glatta livet hemma – det blir så gott när det är lite mört.
    Himlans snygg tallrik du har:-)

  5. Så gott med schnitzel det var bra länge sedan. Vi pratade faktiskt om det idag. Men fann ingen passande bit i frysboxen.

    Ha en trevlig fortsättning på helgen/ Mimmi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *