Korv

Senapskryddade korvslantar med stekt lök och potatismos

 

Jag hade egentligen inte tänkt blogga om denna rätt men Hanna på bloggens facebooksida efterlyste receptet då jag en kväll visade vår middag. Egentligen är det inget recept utan ”man tager vad man haver” middag och gör det bästa av det. Vi hade korv och potatis och då blev det detta. Det är gott, snabblagat och perfekt vardagsmat.

Till cirka 4 portioner gjorde jag så här:

Jag började med att skala potatis och skära den i mindre bitar. Koka det mjukt i lättsaltat vatten. Ett tips är att använda hett vatten från en vattenkokare för att påskynda det hela. Under tiden potatisen kokar så slantade jag 6 stycken chorizokorvar och hackade en stor gul lök. Korvslantarna fräste jag ihop med löken i lite matolja. Fräs det tills löken mjuknar och tills både den och korven får lite färg. Smaksatt det hela med stark senap efter eget tycke och smak. Saltade och pepprade lite. Klart!

När potatisen kokat färdigt så häller jag av vattnet och lägger i en bit smör. Jag saltar det lite och vispar sedan sönder potatisen medan jag samtidigt häller i mjölk, lite i taget. Hur mycket smör, salt och mjölk jag använder vet jag inte, brukar alltid ta på en höft och provsmaka mig fram. Men här hemma så tycker vi inte om klumpar i potatismoset så jag använder alltid vispen för att slå sönder potatisen. Servera korvslantarna med hemmagjord potatismos och valfria grönsaker. Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.