Kyckling/Fågel, Viktväktarna Smartpointsrecept

Skinkinlindad kyckling med färskost

Med denna rätt så lekte jag lite med fantasin, tog lite vad jag hade och försökte skapa något gott. Jag hade bara bladspenat, vitlöksost och vanlig skinka runt om kycklingen men tror absolut att den blir godare om man använder vanlig färskost utan smak och någon ört så som basilika, salvia eller liknande istället. Skinkan ska antingen vara i lite större skivor eller så använder du två skinkskivor per kycklingbit.

Skinklindad kyckling med färskost - smartpoints - viktväktarna - middag - kycklingTill 4 portioner behöver du:

600 g kycklingfilé, 8-16 skivor skinka (beroende på storlek), bladspenat, 30 gram färskost med smak av vitlök (max 15%), haricots verts, 2 msk smält smör, salt, peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär filéerna i två bitar på längden så att de blir smala och avlånga. Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda. Bred ut färskosten på skinkan, lägg därefter bladspenat och kyckling. Salta och peppra kycklingen. Linda ihop varje bit till ett litet paket.

Skinklindad kyckling med färskost - smartpoints - viktväktarna - middag - kyckling

Lägg varje bit med skarven nedåt i en ugnssäker form. Smörj formen eventuellt. Tillaga kycklingen mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Smält smöret i en liten kastrull.

Skinklindad kyckling med färskost - smartpoints - viktväktarna - middag - kyckling

Fördela bönorna på 4 tallrikar, droppa över lite smält smör över bönorna och lägg sedan på kycklingen. Gott att servera till är kokt potatis.

Viktväktarna smartpoints: 6 smartpoints per portion, lägg till smartpoints för ev potatis

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Eva

    2017/09/10

    Bönorna koktiden ska väl vara 3 minuter inte 30??

  • Nadja

    2017/09/11

    Hej Eva
    Ja men visst ska det vara 3 minuter. Tack för att du sa till så att jag kunde rätta till felet.

    Kram Nadja

Kommentera