Småkakor med chokladbitar i

 

Detta är en lättbakade mördegskakor då jag har använt mig av Choklad Chunks från Odense. Det är en produkt med små bitar av choklad som är anpassade till bakning och man slipper själv hacka chokladen. Klicka på länken för att läsa mera om produkten. Dessa kakor går bra att frysa och de tinar upp snabbt. Tänk på att småkaka är liten kaka.

Små kakor med chokladbitar i- propoints-vvtillsammans-chocholate chunks-odense

En sats kakor (40-50 stycken):

150 gram smör, 1 dl socker, 75 gram choklad chunks (eller hackad mörk choklad), 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Rör matfett och socker så det blir smidigt. Rör ner choklad och till sist vetemjöl. Dela degen i fyra delar och rulla varje del till 15 cm långa längder. Lägg gärna rullarna bredvid varandra på en skärbräda och låt stå kallt i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.

Små kakor med chokladbitar i- propoints-vvtillsammans-chocholate chunks-odense

Skär sedan tvärs över så att det blir mellan 40-50 bitar. Lägg bitarna ganska glest på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen 10-14 minuter, beroende på kakornas tjocklek. Kakorna ska få lite gyllene fin färg, man ser oftast runt om kanterna om kakan är färdiggräddad eller ej. Låt kakorna svalna på galler. Förvara dem sedan i en tättslutande burk.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela satsen har 133 points enligt receptet ovan. Om du gör mellan 40-50 små kakor så är varje kaka 3 points.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.