Små kakor, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Snabba hallongifflar

Dessa gifflar är klara på cirka 45 minuter då de är gjorda på bakpulver istället för jäst. Därför är de även godast som nybakade men man kan förvara dem en kort tid och sedan värma upp dem några ögonblick i ugnen före servering. De går även bra att frysa. Gifflarna kan man fylla med vilken sylt man vill, men tillsammans med hallonsylt är det särskilt gott.

Snabba hallongifflar

Till 16 stycken gifflar behövs det:

5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1/2 msk strösocker, 200 g smör, 1 dl mellanmjölk, 1 dl hallonsylt, 1 ägg, 2 msk hackad mandel, 2 msk pärlsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smula sönder smöret i mjölblandningen med fingertopparna. Lägg till mjölken och arbeta snabbt ihop degen, gärna med maskin.

Snabba hallongifflar

Tag upp degen på bakbordet och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 30 cm i diameter. Dela degkakorna i vardera 8 lika stora trianglar.

Snabba hallongifflar

Lägg lite mindre än en tesked hallonsylt på varje triangel och rulla ihop dem från basen mot spetsen, med andra ord börja från den bredaste delen och rulla in mot den smala. Lägg gifflarna med spetsen nedåt på bakpappersklädda plåtar.

Snabba hallongifflar

Pensla gifflarna med uppvispat ägg, strö på mandel och pärlsocker. Grädda gifflarna i ugn vid 200 grader i 15 minuter eller tills de fått fin färg och verkar genomgräddade och lätta.

Viktväktarna

  • WW Flex per styck: 8
  • Smartpoints per styck: 8
  • Propoints per styck: 5
Print Friendly, PDF & Email

One Comments

  • Annika

    2014/01/22

    Ser supergoda ut! 🙂 De får jag nog testa och baka kanske i helgen!? Kul att du skriver ut pp på dem. 🙂 Hur går det med viktminskningen!? Själv har jag gått ner 15 kg sedan i slutet av augusti. 🙂 Kram

Kommentera