Snickerskaka / bars

Här kommer ett riktigt ruskigt gott recept, sådär då har jag varnat er, för det är svårt att låta bli att ta en till när man väl ha smakat på den första.  För dessa så behöver man ingen ugn, men gärna en spisplatta då man ska röra ihop smeten och smälta chokladen. Receptet kommer från bakkoken ”Långpannans Lov” och där tipsar dom även att man kan byta ut vårgårdariset mot riscrisp eller cornflakes. Nästa gång så tror jag även att jag ska hacka i lite jordnötter också. Denna kaka går bra att frysa men risken är nog stor (om jag känner mina barn och man rätt) att man finner att innehållet har försvunnit eller minskat efter ett tag. Skär kakan i långsmala bitar (bars) eller lite större rutor om man vill servera den som en kaka. Här kommer receptet:

Snickerskaka

2 dl sirap, 1 dl socker, 1 dl kokos, 1 burk jordnötssmör, 1 tsk vaniljsocker, 7 dl vårdgårdaris, 200-300 g blockchoklad till garnering.

Gör så här:

Värm sirapen, socker och kokos i en gryta – koka inte! Blanda i övriga ingredienser, rör om ordentligt och tryck ut smeten på bakplåtspapper. Låt svalna. Smält blockchoklad och bred ut den över hela kakan. När chokladen stelnat, skär kakan i bitar. Går bra att frysa in.

Snickerskaka/bars

Nu är det bara att mumsa i sig dessa godingar. Toppen även till barnkalaset om man inte är allergisk mot jordnötter.

Print Friendly, PDF & Email

9 thoughts on “Snickerskaka / bars

  1. Mmm, kan bara hålla med, snickerskakor är så goda. Kul att hitta ett annat användningsområde till Vårgårdariset än rischoklad, brukar ju alltid finnas kvar efter jul. Själv har jag bara gjort med corn flakes tidigare.

  2. Åhhh så sugen man blir…!
    Kommer ihåg att min svägerska bjöd på några snickersrutor en gång för länge sen som var himmelskt goda!! Men ganska många moment…
    Hmmmm…får nog leta fram det receptet oxå!

    Ha en trevlig helg!

  3. Vilka sjukt goda! De skulle jag ju ha bakat idag om jag bara hade sett receptet lite tidigare. Nu har jag ju handlat andra grejer, men kan inte hjälpas. Får baka dessa till något annat litet kalas. 🙂

  4. Ja, det där receptet e sååå gott, och mättande..
    ett tips är att smula vanliga cornflakes istället för
    rispuffar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *