Kok/Bakböcker

Sockerkakor

Denna bakbok damp ner i brevlådan för någon dag sedan. Jag har nog sagt det tidigare men jag nämner det igen; Jag fullkomligt älskar båda kokböcker, bakböcker och matmagasin. De är min kvällslektyr och jag får mycket inspiration från dem. Jag kan läsa ett gammalt nummer av någon tidining för hundrade gången och helt plötsligt se nya recept som jag inte alls såg tidigare, så mitt tips idag är att inte slänga lästa matmagasin. Inte nog med att de är dyra utan mattrender återkommer samt att de ger inspiration när fantasin är på sparlåga.

Sockerkakor

För att återkomma till denna bok… Efter ett första ögonkast så tycker jag om den på direkten och man får många bra tips på hur man kan förgylla vanliga sockerkakan. Jag ska redan idag prova ett recept och baka den till min mor inför Mors Dag. Författaren Mia Örhn har även gett ut boken ”Kladdkakor” och Claes Karlsson har även gett ut ”Julbak”. ”Sockerkakor” innehåller 40 olika recept, allt från banankaka med kolatopp, svartvinbärskaka med dinkel, schackrutig sockerkaka till bästa receptet på vanlig sockerkaka. Det finns även en sockerkaksskola som jag inte har läst ännu. Boken får i alla fall betyget 4 av 5 möjliga och då är det priset på boken som drar ner betyget, lite för dyr för att innehålla så få recept.

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • Jessica

    Låter som en toppenbok, sockerkakor är ju så goda.

    Ang Chokladkrämspajen så vet jag inte om den kommer från Chokladkokboken eftersom jag fått receptet av en kompis.

    Hoppas du har en härlig och solig måndag!

  • Danielle

    Den boken har jag tummat på lite, men kände inte att den var värld priset för mig som student vid en snabbtitt. Jag älskar också alla sorters matcöker och tidningar, det är bland det första jag spanar på hos andra, ifall de har någon kul kokbok jag kan bläddra i som jag inte har själv…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.