Små kakor, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Sockrade kolakakor

Dessa enkla kakor gör du på ett nafs. Det ljusa muscovado råsockret ger kakan mild smak av kola och för att göra kakan lite roligare så sockrade jag den runt om innan gräddningen. Tanken var att jag skulle färglägga sockret med lite färg men insåg snabbt att jag hade slängt allt sånt vid senaste rensningen av kryddor och glömt köpa nya.

Deg till cirka 40 stycken:

5 dl vetemjöl, 1/2 dl ljus muscovadoråsocker, 200 g smör, 1 tsk vaniljsocker, 2 msk strösocker till garnering, ev några droppar karamellfärg

Gör så här:

Mät upp mjöl, muscovadoråsocker, vaniljsocker och matfett i en matberedare. Arbeta kort stund i maskinen tills det blir en deg. Blanda eventuellt strösocker med någon karamellfärg. Dela degen i två bitar och forma varje bit till en tjock rulle, ca 4 cm i diameter. Rulla dem i sockret. Svep folie om varje rulle och låt dem stå kallt i cirka 15-30 minuter. Skär rullarna med vass kniv i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna på plåt. Förvara dem sedan i en tättslutande burk. De går även bra att frysa in och plocka fram när lusten faller på.

Viktväktarna

 • WW Flex Smartpoints: hela satsen har 123 smartpoints. Vid 40 småkakor så får 1 kaka 3 smartpoints.
 • Smartpoints: hela satsen har 123 smartpoints. Vid 40 småkakor så får 1 kaka 3 smartpoints.
 • Propoints: en kaka är 2 smartpoints

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

 • Jessica

  2010/10/28

  Älskar ju småkakor och jag kan tippa på att jag skulle älska dessa små godingar.

 • Ååh ser såå goda ut!!!

 • Tina

  2012/01/31

  Har gjort degen…ligger i kylen-men vilka grader? testar på 200…

 • Nadja

  2012/01/31

  Tack Tina! Vad bra att du såg att gradantalet saknades. Det går bra att grädda dem i 200 grader, grädda dem då mellan 7-10 minuter. Kika in i ugnen de sista minuterna så att de inte bränns vid. Det går även att grädda dem i 175 grader och kanske då 10-13 minuter.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.