Tävlingar

Sommartävling med Caj P!

Tävlingen avslutad, vinnarna håller på och att utses.

En sommartävling till er som älskar att grilla! Låt oss få veta ditt bästa grilltips och du kan få ett lass av Caj P’s bästa grillprodukter. Självklart är den nya Sweet Baby Ray’s Sweet Vidalia Onion med som vinst. Den ordinarie Sweet Baby Ray´s är den mest sålda bbq-sås i båda Sverige och USA, så denna är nog också helt fantastisk.

sweet baby ray

Lämna ditt bästa grilltips i detta inlägg fram till söndagen den 21 juli så har du chans att kamma hem en av priserna. Priserna är:

1:a pris – 1 produkt var av Sweet Baby Ray- BBQ Sauce Original, Honey BBQ Sauce, Honey Chipotle, Hickory & Brown Sugar och nya Sweet Vidalia Onion

2:a-3e pris – 1 produkter var av nya Sweet Baby Ray Sweet Vidalia Onion

Tack Caj P som sponsrar tävlingen. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren själv och tävlingen gäller endast inom Sverige.

 

Print Friendly, PDF & Email

19 Comments

  • Anneli P

    2013/07/11

    Mitt bästa grilltips är att förbereda maten så att allting blir klart samtidigt, för det är inget kul att äta kall potatis när det grillade äntligen är färdigt!

  • Jessica

    2013/07/13

    För att få köttet så saftigt och smakrikt som möjligt rekommenderar jag att grilla köttet hel i bit (ge gärna köttet en smakrik rub först). När det nästan är klart, skär i skivor, lägg på grillen igen någon minut för att ge köttet en fin grillyta och kanske en glaze på det. Börjar man med att skära i skivor och grilla skivorna försvinner en stor del av köttsaften och köttet blir torrare.

    Testa själva och märk skillnaden 🙂

  • Ia

    2013/07/15

    Mitt bästa grilltips är att grilla rotfrukter som lök morötter rödbetor palsternacka i folie. Det blir jätte gott. Och barnen gillar det.

  • Martin

    2013/07/15

    Mitt bästa Grilltips är väldigt enkelt, men maten blir fantastiskt mycket godare. 🙂
    Åk och köp en stektermometer om du inte har det, och på vägen hem köper du en bit vanlig enkel kottlett (fläskytterfilé) i en HEL bit.
    Det är nämligen så, att allt som går att köpa i ”hel bit” blir såå mycket godare, och just Kottletten blir ett helt nytt kött för er som bara köpt skivat tidigare.

    Och stektermometern gör att resultatet blir lika varje gång. 🙂

  • Coquina

    2013/07/16

    Vilken toppentävling för oss som älskar att grilla 🙂

    Mitt tips blir att grilla fisk i folie, det blir nämligen väldigt gott och saftigt. Dessutom kan man göra det med vilken fisk som helst och man kan ha vilka ingredienser som helst i foliepaketet. Räkna med ca 15-20 min grilltid beroende på hur stor fiskbit du har. Ett roligt middagstips är att bjuda hem vännerna, lägg olika fisksorter i skålar samt olika tillbehör såsom räkor, olivolja, vitt vin, sugar snaps, färskpotatis, dill, lök, citron, vitlök osv i skålar. Sedan får varje middagsgäst göra sitt egna foliepaket med sina favoriter i 🙂

  • Michael

    2013/07/16

    Mitt tips är grill Halloumi linda bacon runt och grilla. När man ändå är i farten kan man ta Dadlar in lindade bacon. Jätte gott små plock innan köttet blir klart.

  • Camilla W

    2013/07/16

    Mitt bästa grilltips?
    Det måste vara att låta maken sköta grillen! 😉
    Han har tålamodet att vänta tills det är lagom glöd.

    Vi har alltid en sprayflaska vatten bredvid grillen, ifall det droppar ner fett o det börjar brinna….

  • Ullis i Jämtland

    2013/07/17

    Halloj! Mitt bästa grilltips är att använda Caj p:s produkter fullt ut! En god köttbit eller kycklingfile marinerad i någon av caj p:s underbara marinader, hallomi ost som är penslad med lite Honey BBQ Sauce. ny potatis. Varför ska man krångla till det??? när det finns produkter som Caj P:s att köpa….Goda och man kan ju variera i oändlighet =)

  • Amanda

    2013/07/18

    Mitt bästa grilltips är EN BRA GRILL med temperatur mätare, lock och höj och sänkbart galler. För att nå bästa grill resultat måste man har en bra grund.

  • Karin

    2013/07/18

    Mitt bästa grilltips är att inte tända grillen med tändvätska, som många gör. Att istället tända grillen med tändgaffel eller tändrör. Vår miljö mår inte alls bra av dom kemikalier som lösgörs av tändvätskan, maten får en omisskännlig smak av petroleum, ett flertal gifter lösgörs och följer med ner i magen och slutligen sker det flera olyckor varje år med svåra brännskador som följd, direkt kopplat till tändvätska. Vill man istället få GOD smak på köttet kan man t ex lägga på lite en- eller granris direkt på glöden!
    Nu håller jag tummarna! 🙂
    Kram Karin

  • Helena i Uppsala

    2013/07/19

    Vi var ett gäng ute i skogen och vi stannade en natt extra. Maten var slut men en kille hade köpt extra, en bit kassler. Den var jättegod grillad, saftig och med mycket smak!

  • Anna Lundkvist

    2013/07/20

    Mitt bästa grilltips är att ställa maken vid grillen – han misslyckas aldrig. Ni som inte har min make hemma hos er ska här få hans bästa grillrecept:

    Entrecote med chèvrekräm

    4 skivor entrecôte eller utskuren biff
    ½ tsk grovmald svartpeppar
    ½ msk olja
    1 tsk salt

    Chèvrekräm:
    100 g chèvre
    1 dl crème fraiche
    Ev ½ tsk rosmarin

    Mosa osten, blanda den med crème fraiche och ev smulad rosmarin. Vispa till en fast kräm.

    Peppra köttet och pensla med olja. Salta och grilla på utegrillen i 3-4 min per sida. Servera med kräm och bakad potatis.

  • Eva Petri

    2013/07/20

    Grilltips, Linda baconskivor runt sparris och grilla försiktigt, jättegott, har man dessutom en god grillsås till, typ: blanda mango chutney 1 liten burk, med gräddfil och lite kryddor, rör ordentligt och låt stå gärna ett par timmar. så gott till det mesta, eller creme fraiche och paprikaröra, jättegott.

  • Annchristin Holmlund

    2013/07/21

    I sommar har vi skaffat en Webergrill, det bästa inköpet på länge!
    Nu kör vi mest med indirekt grillning, så saftigt och gott kött det blir!!
    Bäst hittills var en billig bit karré som vi fyllt med färska kryddor, citron och apelsin, Mums! . Glöm inte låta köttet vila i folie en stund.
    Ha en god grillsommar 🙂

  • Kerstin

    2013/07/21

    Hej!

    Mitt bästa grilltips är färgglada & goda grillspett med enbart grönsaker .. Det är enkelt att blötlägga pinnarna och sedan med olika färger på paprika tillsammans med svamp, majskolvsbitar, tomat mm göra färgglada spett. Gott till det mesta, roligt för barnen dom kan vara med och hjälpa till och trevligt att se på tallriken … Att alla oavsett ålder kan vara med och grilla känns extra kul 🙂

  • Jessica Hellström

    2013/07/21

    Världens godaste efterrätt gör du enkelt på eftervärmen på grillen: Spett med frukt varför inte: ananas, mango, honungsmelon, hallon, kiwi, jordgubbar, nektariner, banan, persika, i lagom bitar ta det som finns hemma, eller det du tycker är gott! När spetten är nästan klara ringla över lite honung, färsk mynta. Servera spetten med uppvispad vispgrädde blandad med smält valfri (vit, mörk, daim…) choklad! Godare avslutning på grillkvällen går inte att få! Så gott.

  • marie wettergren

    2013/07/21

    mitt grilltips är
    En helgrillad ryggbiff som är uppskuren i mitten och fylld med rostad vitlök, soltorkade tomater, linda biffen med tråd som du blött upp och grilla den då glöden är på g att glöda ur så den inte blir övergrillad , vänd den med jämna mellan rum. Under tiden den grillas lägg färdig kokt potatis i folie med smör, chili, flingsalt och majskorn och låt det ligga med på grillen, i ett annat foliepaket som ska var dubbel folie lägger man en god ädelost som ska smälta . Då allt är klart lägg köttet på en tallrik , lägg på potatisen och majsen , klipp ett håll i foliepaket med ädelosten och låt den ringla ut över allt i hopa . Smaklig måltid

  • Johan

    2013/07/21

    Mitt bästa grilltips är att ha tålamod med grillningen så glöden hinner bli perfekt. Samt att marinera med dina favoritsmaker!

  • Anna K

    2013/07/21

    Stressa inte, maten blir inte fortare färdigt för det. Att ta hand om gallret efter varje grillning leder till en bra rutin samt att maten inte fastnar. Vänd inte köttet för ofta då saften rinner ur köttet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.