Sommartävling med Oatly

Tävlingen är avslutad!

Nu är det dags för en liten sommartävling! Tillsammans med Oatly, som sponsrar denna tävling, så efterlyser vi ditt bästa mjölkfria recept. Priserna är fantastiska och det blir tre lyckliga vinnare. Priserna är:

  1. Första pris är: ett presentkort från Cervera värt 500 kronor + värdecheckar från Oatly värt på 300 kronor
  2. Andra pris är: värdecheckar från Oatly värt 500 kronor
  3. Tredje pris är: värdecheckar från Oatly värt 500 kronor

Fina priser eller hur?

 Gör så här: Dela med dig av ditt bästa mjölkfria recept och bifoga gärna en bild. Du kan tävla på två sätt:

– Lägg upp ditt recept tillsammans med bild i din egen blogg och länka sedan till din blogg i kommentarsfältet

– ELLER lägg in receptet i bloggens kommentarsfält

Tävlingen pågår fram till den 21 juli 2011 så passa på och vinn lite roliga värdecheckar! ALLA sorters recept är välkomna, båda söta och salta. Det är jag som är juryn och bestämmer vilka recept som vinner, så det är bara att dela med er.

~***~

Oatly är ett företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter som baseras på en flytande havrebas. Havredryckerna, vaniljsåsen, iMat och glassen, är såväl nyttiga som goda och de riktar sig till alla som är måna om sitt välbefinnande. Oatlys drycker kan i många fall ersätta mjölk och iMat är ett utmärkt alternativ till grädde vid matlagning. Hela sortimentet är helt mjölk- och sojafritt.

17 thoughts on “Sommartävling med Oatly

  1. Potatisgnocchi med underbar skinksås

    500 g potatisgnocchi (köpta eller hemgjorda)
    250 g champinjoner
    1 hackad gul lök
    3 klyftor pressad vitlök
    1 msk mjölkfritt smör eller mjölkfritt margarin
    400 g skinka
    200 g sockerärter
    2 1/2 dl havregrädde
    3 tomater
    Salt och peppar

    Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Skär champinjonerna i halvor och stek dem i matfettet. Ta upp dem. Stek löken och vitlöken. Rör ner skinkan och stek lite till. Blanda champinjoner, sockerärter och havregrädde med skinkröran och låt allt koka ett par minuter. Rör ner gnocchin. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem. Krydda efter smak.

  2. Svar till Anna L: Nej, man behöver inte använda Oatly, bara man använder mjölkfria produkter

  3. Antar att jag inte far vara med eftersom jag bor i Italien eller?
    Jag tjuvtittar pa alla goda recept istallet:)

  4. Ledsen Nena, tyvärr så är det bara inom Sverige då jag inte tror att sponsorerna vill skicka vinsten utomlands. Det gäller alla tävlingar som kommer på bloggen, men tack ändå för visat intresse.

  5. Svar till Amanda:
    Nej ingen åldersgräns finns när det gäller mat 😀

  6. Tacogratäng

    8 stora potatisar
    4 dl vatten
    1 buljongtärning
    1 gul lök
    1 stor vitlöksklyfta
    400 g blandfärs
    Olivolja att steka i
    ½ burk tacosås (valfri styrka)
    1½ dl vatten
    3 dl Oatly havremjölk
    3 ägg
    ½ tsk salt
    3 tomater
    1 dl riven ost

    Skala och skiva potatisen tunt. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i potatisen och koka den nästan mjuk. Hacka lök och vitlök. Fräs lökblandningen tillsammans med färsen i olivolja. Tillsätt tacosåsen samt vatten. Koka i 5 min. Koka upp havremjölken i en kastrull. Ta av från värmen och vispa i ägg och salt. Lägg potatisen i en smord eldfast form. Häll över färsblandningen och sist mjölk- och äggblandningen. Lägg skivade tomater och riven ost överst. Gratinera i ugn på 200 grader i ca 25 min.

  7. Ljummen sallad med mathavre!

    Det här behöver du:

    2 ½ dl mathavre (läs på förpackningen om du är känslig för gluten, det är inte säkert att mathavre är ren havre)
    1-2 vitlöksklyftor
    1 gul lök
    olivolja
    5 dl vatten
    1 grönsaksbuljongtärning
    2 äpplen
    1 broccolistånd
    1-2 paprikor, gul eller röd
    1 dl apelsin- och chilivinägrett

    Så här gör du:
    Skölj mathavren. Finhacka löken och vitlöken och fräs i lite olivolja i en gryta. Slå på mathavren, buljongtärningen och vattnet, låt koka upp och koka cirka 12 minuter tills havren är mjuk och vattnet kokat in.

    Skala och hacka äpplet, hacka paprikan och blanda med vinägretten i en skål. Dela broccolin i små buketter. Lägg dem överst i grytan med havren när det är några minuter kvar av koktiden, så mjuknar broccolin.

    Rör försiktigt ihop havreblandningen med äppelblandningen och servera salladen ljummen, gärna med grönsallad.

  8. Använd Laktosfri smör så kan även laktosfria äta,då de finns ämnen i de som inte alla tål.

    Jordgubbs sorbet,riktigt gott och svalkande nu i sommar.
    80g vatten
    60g socker
    Saften från 1/4citron
    110g jordgubbar

    Gör så här:
    1.Häll vatten och socker i en kastrull och koka upp.Låt det sjuda i ca 5minuter och låt det
    därefter svalna tills det är ljummet.Tillsätt jordgubbar och citronsaft.Blandningen mixas
    kort med stavmiver.
    2.När allt är blandat ska blandningen svalna i kylskåp och därefter köras i glassmaskinen.
    3.Sedan in i frysen ett par timmar.

    Franska Briocher,det godaste jag ätit till frukost
    2ägg
    250g vetemjöl
    150g socker
    100g smält smör
    1 msk bakpulver
    Gör så här:
    1.Sätt ugnen på 200grader.
    2.Blanda alla ingredienser ihop.
    3.Sätt in degen i en stor eller i små bakformar.
    4.Grädda ca 20-25min i ugnen.Kolla efter 20min med en sticka om de är färdiga.Om du använder
    en stor bakform så måste de gräddas lite längre tid mellan 30-35min.
    5.Låt svalna några minuter och sedan är det bara att njuta med sylt,choklad,marmelad.De som
    faller er i smaken.

    Mitt speciella bröd,lika gott till frukost som till lunch eller varför inte till grillfesten.
    Ingredienser:
    15g färsk jäst
    1 1/2 tsk salt
    50g smör
    3 msk ljus sirap
    6 dl vetemjöl

    Gör så här:
    1.Smula jästen i en bunke.
    2.Smält smöret och värm med mjölk,sirap och saltet till fingerljummet,37grader.
    3.Häll vätskan över jästen och rör om ordentligt.
    4.Tillsätt mjölet lite i taget och rör ihop degen,den ska vara kladdig så tillsätt
    inte mer vetemjöl.
    5.Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek ca 1 timme.
    6.Dela degen sedan i små bollar och låt jäsa ytterligare.Sedan är det bara att kavla
    ut bröden till så pass tunna bröd du själv vill ha.
    7.Stek bröden i en torr stekpanna tills de får lite lagom med färg.Stek inte för
    länge,då blir risken att det blir hårda.Lägg bröden på
    en bakduk och täck med ytterligare en bakduk.Sedan är det bara att ta en tugga
    och njut.Lovar att man vill äta mer än bara 1,så goda är de.

    Baklava,med en tugga så hamnar man utlandet.Riktigt sött,bryt av med stark kopp kaffe
    1/2 paket Kataifi pastry (går och köpa på orientaliska livs)
    ca 100 g pistage nötter (osaltade orostade)
    400 g Socker
    374 ml Vatten
    1 nypa Citronsyra
    Rapsolja

    Gör så här:

    1.Det första vi gör är att vi gör sockerlagret,då baklavan ska vara varm,och socker
    lagret ska hinna bli kall.Lägg socker,vatten & citronsyra i kastrull,låt det koka
    och sedan då de har kokat så lägg på låg värme i ca 6-8min.Ta bort sedan från
    värmen.
    2.Dela den frysta smeten i 2 delar,lägg upp på bakplåt.Lägg det jämnt på hela plåten
    och sedan är det lättast att ta en vattenspruta,och spruta olja på den ”håriga”
    smeten.
    3.Därefter strör du på pistage nötter i ena längden,och sedan rullar du hårt,så de
    blir en rulle.
    4.Sedan lägger du in rullen i ugnen på 175grader tills den blir gyllenebrun,kan ta
    ca mellan 15-20min.
    5.Sedan då du tagit ut baklavan ur ugnen,så lägger du på sockerlagret över rulle,dock
    inte allt,utan får hälla över i två omgångar,så baklavan hinner safta till sig
    ordentligt.Sedan då de inte finns kvar sockerlager på plåten så kan du försiktigt
    skära i så tjocka bitar du vill ha dem i.Helst ca 2cm.

    Utländskt godis,detta är så gott och jag är beroende av dessa.kan äta flera kilo på kort tid.
    500 gram mannagryn(1paket)
    400g vetemjöl
    1kg honung
    3-4liter vatten
    1 kg strösocker

    Gör så här:
    1.Först av allt så måste man trä i valnötter med hjälp av en vanlig nål och trä
    i dem med en slitstark tråd.Man får inte fylla hela tråden utan låta lite på
    kanterna hänga tråd,då det underlättar när man sedan ska doppa valnötterna i
    den goda smeten.

    2.Lägg i alla ingredienser i en kastrull och låt det vara tills första bubblan
    kommer upp.Det kan ta mellan 15-30min.Ta bort från värmen och doppa
    valnötterna.Doppa 2 ggr i omgångar och häng upp de för att torkas i ca 3-
    4dagar.Sedan ska man strö på antingen florsocker eller vetemjöl.

    Godaste jordgubbs sylten,så mycket godare än köpt.och med äkta vaniljpulver så hamnar man i narkos.Farligt god
    1 kg Jordgubbar
    1 kg syltsocker
    Halva av 1/4 tsk äkta Vaniljpulver http://www.vsell.se///
    Gör så här:
    1.Rensa och halvera jordgubbarna.
    2.Kör med stavmixer om du vill ha den utan klumpar.
    3.Blanda jordgubbar och syltsocker,rör om.
    4.Värm under omrörning,låt det koka i 2-5min.
    5.Ta bort skum som uppstår.Häll upp sedan på en ren
    och varm burk.Förvara mörkt & svalt.Öppnad förvaras i kyl.

    Skulle bli såååå glad om jag vann.Älskar att baka,men plånboken tunn,så att vinna skulle betyda så mycket.
    Mvh: Simone

Comments are closed.