Pasta,  Vegetariskt,  WW Flex Smartpoints,  WW SmartPoints

Spagetti med valnötspesto och knapriga grönsaker

När man väl ha öppnat en pestoburk så måste den användas upp inom några dagar. Att blanda ner överbliven pesto med nykokt pasta är en riktig höjdare och så enkelt och snabblagat som det kan bli. Mycket bra vardagsmat med andra ord. Receptet som följer är helt vegetariskt men om du vill komplettera med något kött så passar strimlad kyckling perfekt till detta.

Du behöver detta till 2 portioner:

spagetti för två portioner, 6 tsk Jamie Olivers valnöt- och rödpaprikapesto, valfria grönsaker så som morot, majs, tomat, sockerärter, purjolök, ev. lite fetaosttärningar

Gör så här:

Koka upp pastan i riktligt saltat vatten. Skär grönsakerna i mindre bitar och fräs lite snabbt i matfett. Grönsaker så som majs, tomat och purjolök lägger du i på slutet då de behöver endast värmas upp. Salta och peppra.
Ta bort pastavattnet när spagettin är färdigkokt och blanda genast ner peston. Salta lite granna och häll upp pastan i två tallriakr. Häll över de frästa grönsakerna och strö över eventuellt några fetaosttärningar som en liten extra touch. Servera genast med en bit surdegsbröd.

Peston som jag använde här är Jamie Olivers Valnöt- och Röd pesto. Jag fann den på matmässan som var i början av månaden, men den ska finnas i varje butik där Jamies produkter säljs. Jag rekommenderar den STARKT, den är sååå god. Jag gjorde några aptitretare med denna pesto och fick frågan från gästerna om vad det är som är smakar så gott? Kan den få bättre betyg?

ViktVäktarna

  • WW Flex Smartpoints: 7 smartpoints per portion (fetaost ej inräknad)
  • Tidigare ViktVäktarprogram:
  • Smartpoints: 7 sp per portion (fetaost ej inräknad)

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.