Nadja provsmakar,  Nyheter

Spottingkväll med Kronfågel

Återigen så lyckades tjejerna från Spot and Tell tillsammans med Kronfågel skapa en helt underbar afton där vi bloggare erbjöds att provsmaka på de senaste nyheterna inom kycklingfronten. En riktigt god, mysig och trevlig kväll som jag gärna gör om igen.

Spot & Tell Kronfågel 2013I år så hölls eventet på Adam & Albins. Det var härligt att få komma in i denna mycket mysiga och varma studio då kylan var genomträngande där ute. Borden var fint uppdukade och det fanns mysiga ljus tända överallt.

Spot & Tell Kronfågel 2013En välkomstdrink i handen tillsammans med små goda bitar av quesadillas fick vi börja med. Quasadillasen var fylld med getost och salladskyckling.

Spot & Tell Kronfågel 2013Precis som förra året så var det Magnus Albrektsson som stod för alla recept. All mat var mycket god! Här fick vi tips hur man lätt och enkelt gör en egen god Tom Kha gai soppa. Underbara thailändska dofter spreds sig överallt och magen började kurra här.

Spott & Tell KronfågelI år satsar Kronfågeln på smaker från olika delar av världen. Först ut är dessa tre nyheter: Thai kycklinginnerfilé, India kycklingfilé i bitar och Mexican kycklingfärs. På varje förpackning finns även en receptfolder för att ge tips på enkla måltider som alla kan laga till.

Spot & Tell Kronfågel 2013När vi väl satte oss till bords för att provsmaka alla dessa nyheter så var Tom Kha Gai soppan först på tur.

Spot & Tell Kronfågel 2013Sedan var det dags för Kycklingbullar med sallad på rostad majs och guacamole. Detta var en höjdare! Kycklingbullarna var gjorda på Kycklingfärsen med mexikansk kryddblandning. Jag har receptet, så hojta till om ni vill ha den.

Spott & Tell Kronfågel 2013Den sista varma rätten var Kyckling Garam Masala med basmatiris. Den var också god men den slår inte Garam Masala grytan som finns här på bloggen. Den tycker jag är godare och har mera smak.

Spot & Tell Kronfågel 2013Och till sist men inte minst. En riktigt smarrig efterrätt som bestod av mörk chokladcrème med lite dulche de leche och saltrostade hasselnötter. Grym kombo!

Spot & Tell Kronfågel 2013Ett stort tack till tjejerna Agnieszka och Linn från Spot & Tell och Kronfågeln för denna fina kväll.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.