Choklad, Julbak, WW Flex Smartpoints, WW SmartPoints

Spröda julgranar

Om du är sugen på lite julpyssel så ska du göra dessa goda kakor. Klä julgranskakorna med smält choklad och olika dekorativa strössel. För barnen blir det lika roligt som om de bakade pepparkakor, om inte mera. Låt kakorna svalna ordentligt på plåten innan de lossas, de är spröda och kan annars lätt gå sönder. Kakor kan göras också som hjärtan, pepparkaksgubbar eller som vanliga runda kakor till sommaren. De är försvinnande goda även utan garnering.

Till cirka 50-60 granar behöver du:

Mördeg: 4 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl, 1 dl socker, 2 krm bakpulver, 200 g kallt smör

Garnering: 100-150 g mörk choklad, 100-150 g vit choklad, olika dekorativa strössel efter eget tycke (1 dl)

Gör så här:

Gör degen så här: Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt det kalla smöret i klickar och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt i minst 30 minuter.

Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och ta ut granar med pepparkaksmått. Lägg granarna på bakplåt som är klädda med bakpapper. Grädda i 175 grader i 5-7 minuter. Kakorna får inte så mycket färg. Låt dem svalna ordentligt innan du lossar dem från plåten. Smält under tiden chokladen i vattenbad och plocka fram strössel.

Lägg kakorna på galler med ett bakplåtspapper under så att överflödig choklad kan droppa ner. Garnera kakorna som du vill med choklad och strössel och låt det stelna.

Kakorna kan förberedas i förväg och förvaras i frys. De tinar upp medan du kokar kaffet.

Viktväktarna

  • WW Flex: jag har räknat att receptet ovan blir 227 smartpoints (150 g mörk + 150 g vit choklad samt 1 dl strössel) och då blir 1 kaka vid 60 stycken 4 smartpoints
  • Smartpoints: jag har räknat att receptet ovan blir 227 smartpoints (150 g mörk + 150 g vit choklad samt 1 dl strössel) och då blir 1 kaka vid 60 stycken 4 smartpoints
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.