Tävlingar

Stor Jamie Oliver tävling!

Tävlingen är nu avslutad, vinnaren utses imorgon.

Nu så! Nu är stunden kommen för Jamie Oliver tävlingen. Jag fick kokboken av Tommy på Toja Import just för att lotta ut den till er kära besökare. Men jag inser även att det inte finns någon chans att jag ska hinna provsmaka allt, så lägger jag till lite burkar och lottar ut även dem.

I vinstpaketet ingår det detta:

 1. Jamie Olivers kokbok – Matrevolution
 2. Pesto: Valnöt & Paprika
 3. Bruschettatopping med soltorkade tomater och svarta oliver
 4. Pastasås med oliv och vitlök
 5. Brödsmulsmix med marockanska smaker

Om du lämnar en kommentar och skriver varför du gillar Jamie så får du en vinstlott och är med i tävlingen. Tävlingen pågår fram tills på fredag 7 maj, klockan 18 och gäller endast inom Sverige. Lycka till nu allihopa!

Ett stort tack till Tommy på Toja Import för både kokboken och alla varuprover!

Print Friendly, PDF & Email

86 Comments

 • Anna

  J-äkel på nyttig/lätt matlagning
  A-nnas inspirationskälla
  M-atodlare
  I-ntressant
  E-ngagerad (skolmat, ungdomar på vift m.m)

  Hur kan man inte gilla honom?

  Trevlig helg!

  /Anna

 • Ewa

  Jamie är alltid så positiv och energisk, med ett stort leende över hela ansiktet. Det syns han brinner för att laga mat och älskar att stå i köket. Han ser inga problem-bara utmaningar. Han kan verkligen få mej att bli taggad när jag tappar lusten att laga mat pga dålig fantasi. Garv att han är så gullig och go att titta på är ingen nackdel.. Vore kul att få vinna en kokbok av honom. Kram!

 • Emma Petersson

  J g älskar han engagemang. Att se honom laga mat är inte som att se de tråkiga och långsamma kockarna i tv. Han gör det till ett skådespeleri och et är svårt att inte inspireras och hänga med!!!!
  Hans produkter är grymma och jag önskar av hela mitt hjärta att jag har turen med mig 🙂

 • Helena S - Bara en kaka till

  Jag vill också vara med! Jag tycker om Jamie för den insatsen han har gjort i Storbritannien för skolmaten, han öppnade ögonen på många när han gjorde det programmet. Det enda som är lite synd är den falska marknadsföringen; han är ju inte naken!! 😉

 • Tesse

  Jag vill också tävla!
  Jag gillar Jamie för att han är så full av charm och bus, han visar att matlagning är kul och inte behöver vara ett tvång. Han inspirerar och är helt fantastisk på det han gör!

 • Cilla

  Jag gillar Jamie både för hans sprudlande, jordnära personlighet och för hans skicklighet i köket. Han är otroligt inspirerande!

 • Krister

  Vi gillar Oliver för att han gör matlagningen i TV lite mer fartfylld och har ofta lite info om ingredienserna (speciellt sina grönsaker). Bryter lite mot de gamla stofilerna som säkert sover dåligt om nätterna nu. 🙂
  Och så är han ju snygg med. 🙂

 • A-C

  Tänk om jag kunde få vinna ett Jamie-paket!! han är en av mina favoriter inom matlagning. Väldigt mycket av det han gör ser så otroligt gott ut men främst får han det att se väldigt enkelt ut, och det gillar jag!

  jag vill gärna vinna!
  tack för en bra blogg

 • emma

  Jag gillar jamie allt ifrån hans läspande till hans underbara matlagning, han är en inspirationskälla för mig som studerar gastronomi kök.
  Hans sätt att laga mat är en naturlig som alla klarar av att göra 🙂

 • Annica

  För han är så jäkla snygg. 😀 den snyggaste kocken av dem alla.. DREGLAR och sen gör han sådan mat man vill ha i köket och han är väldigt lugn av sig som inte Gordon är. ;D

 • Mamma Mia

  Jag gillar Jamie mycket han gör härlig god mat, ser att det ser roligt och mysigt ut, ungdommar älskar honom skolbarnen också, han är en förebild för den nya mat generationen

 • Lollo

  Jag gillar Jamie Oliver för det ser så lätt och gott ut när han lagar mat så man blir inspirerad att pröva själv. Han får matlagningen att bli lite roligare och nyttigare. Jag har inte prövat något av hans recept själv så det skulle vara jättekul att vinna boken.

 • Loulas Kök

  ÅÅ jag vill så gärna vinna. Jag gillar Oliver för sin entusiasm och goda mat helt enkelt. Gillar stilen på matlagningen. Just sådana recept har jag gärna på hyllan.

  Trevlig helg!

 • Pelle

  Jag är gärna med och tävlar! Är själv kock och jag gillar Jamie för att han vill något med sin matlagning, det är enkelt och gott och gärna närproducerat. Han har liksom en tanke bakom.

 • Anna

  Självklart är jag med! Jag älskar Jamie för att han är så enkel o vanlig o har en helt underbar energi! En härlig personlighet helt enkelt! Kram Anna

 • Bella

  För de är så gott, gott, gott det han gör med! Men färska och närodlade råvaror:)
  Det är med som din blogg, man blir inspererad!

 • signe

  Jag gillar Jamies inställning till mat, det behöver inte vara svårt och komplicerat för att vara gott. Och framför allt – det behöver inte vara onyttigt!

 • Petra

  Så klart att jag vill vara med och tävla!
  Jag gillar Jamie för hans charm, stora intresse för mat, kunskap om mat och att det inte är så konstlat när han lagar mat.
  Framförallt så älskar jag hans engagemang för att barn ska få lära sig om nyttig, häslosam och smakrik mat. Och vikten av att våra barn får i sig det dom behöver!

 • Ann-Sofi Fagervall

  Hej
  Jag bara älskar Jamie, allt ser så gott ut som han gör i sitt kök, att han pratar med dom som filmar och sen alla vänner som kommer över och får smaka hans mat. Så skulle jag vilja ha det i mitt kök.
  Tack för en fin sida !

 • Rosanne

  Jag tycker om Jamie för att han verkar laga väldigt god mat, som går att göra hemma själv! Det är inte så mycket onödigt tjafs, god mat, som tilltalar, på ett enkelt sätt!
  Dessutom tycker jag om när han utan tvekan kan berätta vilka smaker som passar ihop och med vilken mat!

 • Kristin

  Är gärna med och tävlar! Gillar Jamie eftersom han är så naturligt personlig och får en att må bra genom sitt vinnande leende och skratt! Samt att han ägnar så mycket av sin energi åt att få andra att äta nyttigare.

 • sandra

  Ja gillar Jamie för att han verkar vara en så smart och härlig person. Hans mat ser alltid så god ut också!

 • Karin

  Självklart vill jag vara med och tävla! Jag gillar Jamie för hans otroligt charmiga utstrålning och hans enorma kunskap inom mat!

 • Ulrika

  Jag gillar Jamie Oliver för att han är en sådan glad och härlig person. Han lagar kanonmat med fina råvaror.

 • Nina

  Hej!
  Jag är jättegärna med och tävlar 🙂
  Jag gillar hnom för att han verka mer ”mänsklig” än alla andra kändiskockar som jag ofta tycker är väldigt stöddiga i sitt sätt.
  Dessutom ser alltid maten han lagar så god ut 🙂

 • Susanne

  Jag gillar Jamie för att han är den han är!
  Hoppas på att vinna så man kan få testa lite nytt,
  behöver verkligen flera tips på mera god men nyttig mat!

  gotland(at)speedmail.se

 • Elin J

  Jag (vi) brukar ofta se han på tv:n och bli inspirerad till att testa nya maträtter och knep, han är så rolig och avslappnad när han lagar mat, love him! =)

  kram

 • Angelika

  Jag gillar Jamie Oliver just för att ser så lätt och enkelt ut när han jobbar där i köket. Det gör så att man själv vågar prova sig på. Att han sedan är charmig är bara plus i kanten

  Angelika

 • Johanna Ö

  Är så gärna med!
  Jag gillar Jamie för hans engagemang för mat! Att han vill få människor att äta nyttigt och visa att det inte är svårt att laga hälsosam och god mat!
  Att han dessutom är underhållande, har en underbar personlighet och ett gulligt läspande gör inte saken sämre 🙂

 • jennie

  Wow har han nu även kommit ut med torr varor, det hadde jag ingen aning om! Vore väldigt kul att prova! Jamie är så charmig, och det verkar som om han verkligen älskar det han gör, och går upp i det med liv och själ. Han gör det så enkelt, och bevisar igen och igen att det inte är svårt att leva sunt och med alla diverse läckerheter på bordet även till vardag!

 • Jeanette

  Jag är gärna med och tävlar! Jag gillar Jamie för han är en sådan energikick och hans glädje till mat smittar av sig.

 • bakpia

  En inspirerande kille som lagar mycket gott och på ett lättsamt sätt. Så visst vill man vara med i utlottningen av boken. /Pia

 • Lotta

  Jag älskar Jamies matlagning för att han får allt att se så enkelt ut! För att inte tala om hur gott resultatet ser ut att smaka! Att han själv ser helt okej ut gör ju inte saken sämre 😉

 • Kajsa

  Gud så lätt men ändå så svårt! Jag älskar Jamie inte minst för hans underbara mat men också för hur han engagerar sig i det ha tror på! Han gör recept som alla kan följa och lyckas med. Han visar hur man kan äta bra och nyttigt utan massa skit och utan massa tid. Sen att han verkligen bryr sig om andra och vill att folk ska må bra gör honom bara ännu mer fantastisk i mina ögon. Allt från barns skolmat till hela städer. Han om någon är en inspirationskälla!

 • Stina

  Jamie Oliver får mig varje dag att vilja laga mat och är en stor inspirationskälla. Han vekar så godhjärtad och genuint älska mat. Om det ändå fanns flera som honom som kunde inspirera till att laga godare och nyttigare mat.

 • Linda

  Jag bara ÄLSKAR Jamie Oliver för hans okonstlade sätt, hans lättsamma inställning till mat och för alla hans underbara adjektiv för att beskriva hur maten smakar och luktar!! Han är min absoluta favoritkock! Skulle vara jättekul att testa någon av hans produkter.

 • Jennie

  Klart man vill vara med och tävla om så fina saker!
  Jag gillar Jamie för att han är otroligt charmig. Och naturligtvis för att allt han lagar ser sååå gott ut och han får de att se så lätt ut att göra. Sen verkar som han använder endast lokala råvaror och sånt gillar jag! 🙂

 • Maria

  Jamie får matlagningen att se rolig och enkelt ut. All mat han lagar ser gudomligt god ut och jag gillar hans sätt att få barn att äta nyttigare mat.

 • maggan

  Jag gillar Jamie för han fixar och donar med ingredienserna..Han vet precis hur det ska vara..Han är en naturbegåvning inom matlagning..Det ser så enkelt och lätt ut när han lagar mat..Så är han ju sig själv också, inget tillgjort där..Märks att han älskar att laga mat..

 • Carita

  Jag gillar Jamie för att han är naturlig och verkar så himla skön. Han verkar ha en bra och sund relation till maten också. Dessutom är han rolig också på tv’n 🙂

 • Janette

  Jag gillar Jamie för att han e så naturlig och enkel. Maten han lagar är mycket god och det är kul att se lite recept från honom på din blogg. Jag köpte några kryddor sist när du skrev om med och favoriten är den med timjan.

  Hoppas nu på vinst
  Janette

 • Fridas kök

  Jag gillar Jamie för att han hela tiden kommer med nya idéer men samtidigt arbetar aktivt med att maten ska vara naken och så ren som möjligt. Jag beundrar honom för hans initiativ att förbättra maten i Englands skolor, något som han ju faktiskt lyckades med. Han fick politiker att öppna ögonen och matbespisningspersonalen att känna den glädjen för mat som han känner.

 • Soffi

  Åh jag vill åxå vara med 🙂 *slinker in på ett bananskal* Jag älskar Jamie för att han är naturlig och på något sätt inte så ”noga”, dessutom har jag inte ett endaste Jamie recept hemma så jag skulle verkligen behöva den.

 • Anna

  Jag tycker att Jamie är en inspirerande kock som inte krånglar utan gör det på ett lätt sätt. Han Är inte en pedantkock utan gör som man gör hemma, vilket som passar mig alldeles utmärkt.

 • Jessica

  Jamie lagar inte bara inspirerande och god mat utan har ett ”mission” med sin matlagning som jag skriver under på. Att få barn att äta bättre och förbättra skolmaten är något som ligger mig varmt om hjärtat.

 • Birgitta Regander

  Jag har alltid gillat Jamie Oliver och tittat på hans program sedan de började sändas på tv..dels för att han är söt och charmig, dels för all god mat han lagar. Sen gillar jag att han försöker förändra engelskmännens hemska matvanor och helst när det gäller skolmaten!! Jag hoppas på att vinna och har länkat från min blogg!

 • ida

  Jag gillar Jamie för att han är så himla skön och relaxed när han lagar mat. Och så tycker jag att det är hur fint som helst att han engagerar sig i att skolorna i England ska servera bra mat till eleverna.

 • caroline

  Jag gillar Oliver för att han lagar mat på ett roligt sätt och att han gör lätta rätter som man faktiskt kan laga själv. 🙂

 • Emelie

  Jamies kärlek till maten och hans engagemang till att hjälpa människor att äta bra är så otroligt inspererande. Hans nya bok och ingredienser skulle passa perfekt i mitt studentkök, så jag skulle få möjligheten att få mina pluggkompisar att äta lite bättre!

 • Martina

  Vilket härligt vinspaket!
  Jag gillar Jamie för att han alltid använder sig av dom bästa råvarorna. Han gillar ju själv att odla och det är absolut ett plus i kanten från mig! Han tycker det är viktigt att grönsakerna är ekologiskt odlade och han gör mycket medelhavsmat. Sedan har han ju en skön personlighet också 😉

 • monika

  Han är duktig, vill väl och vågar säga vad han tycker. OCH så här stod det i en kvällstidning om Olivers tankar kring maten i Sverige:

  ”Svensk mat är enkelt, rent, fräscht och elegant. Svensk matlagning är en av världens osjungna hjältar. Verkligen underskattad mat med fantastiska rena och fräscha ­råvaror”

  Jag vinner gärna, känns som en ära!

  vh
  Matglada mamma Monika

 • anna

  Jag vill vara med och tävla älskar kokböcker. Jag tycker om Jamie för han är sig själv och lever sig in i sin matlagning och trädgård.

  Anna

 • Yasemin

  Jag är gärna med i tävlingen. Jag gillar Jamie för hans nyskapande och hans egna stil. Jag gillar även layouten i hans böcker.

 • arne vettergren

  Han lagar mat på ett sätt som göra att man fattar att även jag kan laga mat. Tack vare Jamie började jag att testa recept han gjorde och sedan har vi delat på sysslan hemma .Jag duggar hans enkla sätt att vara inga krussiduller. Ha en bra dag

 • Lotta

  Jamie Oliver har en sådan glädje för mat och man blir så otroligt inspirerad. Mat är ju något man ska njuta av.

 • Natalie

  Jag vill så gärna vinna det här priset…gryyymmaste tävlingen ju!

  Jamie är min favorit-kock, han är så skön och avslappnad i köket och underbart duktig. Dessutom är han charmig och snygg. Är ”hemligt” förälskad i honom! En dröm vore att ha råd att käka på hans resturang!!
  Kramkram!

 • Ros

  Han är så otroligt orginell i sin matlagning och får allting han lagar att verka så himla lätt. Sen är ju mannen otroligt charmig också!

 • Lotta

  Jag gillar Jamie för att han är så vanlig i både språk, utseende och matlagning. Han känns helt enkelt trovärdig och får en att känna att det mesta är enkelt.

 • Emma

  Kul tävling! 🙂 Jag gillar Jamie för att han har en härlig personlighet och lagar spännande mat. Sen känns det som om han är på vår nivå, alla kan laga hans mat!

 • Emmas Kök

  Jag gillar Jamie för att han lagar god mat med kärlek som även vanliga personer, som inte är utbildade till kockar, kan laga själva! På så vis kan alla njuta av en riktigt god måltid utan massa krångel.

 • Jenny.

  Jag fullkomligt ÄLSKAR Jamie. Han får all matlagning att verka så roligt, så gott och han inspierar verkligen. Han verkar gå in helhjärtat för allt han gör……sen är han ju lixom lite småsöt oxå. ;0).

 • Sandra

  Jag vill jättegärna vara med och tävla! 😀
  Jag gillar Jamie för att han verkar så trevlig och för att han inte bara lagar god mat utan gör bra saker. Som när han pushade för nyttigare mat åt barnen i skolorna. Det tyckte jag var bra. 🙂

 • Frida

  Jag fullkomligt älskar Jamie och har nästan alla hans kokböcker, förutom denna 😉 Det bästa med honom är hans gulliga accent och hans engagemang i köket!

 • Hanna

  Hej! Jag gillar Jamie dels för att han var den första kocken jag började följa på tv och för att han är så charmig!

  Mvh Hanna

 • Mikaela

  Jag är verkligen ett stort fan av Jamie Oliver.
  Visserligen gillar jag nästan allt som har med matlagning att göra och älskar att få stå i köket. Jag ska börja studera i höst och försöker därför samla på mig så mycket fina och goda recept som möjligt när det snart är dags att stå på egna ben. Att inspireras av de främsta kockarna i världen känns verkligen som en lyx och Jamie är då min absoluta favorit. Att få lite av hans saker till mitt, förhoppningsvis egna, kök hade varit underbart!

  Tack för massa bra inspiration =)

 • Eva-Stina

  Det vore ju helt underbart att få den kokboken! Varför jag gillar Jamie? Han är anledningen till att jag började laga mat på riktigt och hans entusiasm smittade av sig så pass att jag sökte till Restauranghögskolan i Umeå och kom in. Examen tar jag om 25 dagar.

 • Karolin

  Det jag gillar mest med Jamie är att han gör det svåra så lätt. Tycker hans nya matserie (och kokbok!) verkar fantastiskt spännande!

 • Janni

  Vilken rolig tävling! 😀
  Jamie har ju alltid varit underbart underhållande i köket, och har alltid massa goda recept! Vekar bara vara goda saker ur hans nya sortiment! 🙂 Hoppas man vinner! 😀
  Tack för en bar blogg också! Keep up the good work!

 • Katarina

  Jag gillar att Jamie Oliver lagar sin mat eftert säsongerna och använder lokala ingredienser.

 • Rasmus

  Jamie är enligt min mening den mest spontana och inspirerande kocken jag någonsin sett på TV. Älskar hans inlevelse och lätthet med matlagningen. Han är helt enkelt en stor förebild!

 • Anna

  Jag är absolut med i tävlingen.
  Och jag gillar Jamie för att han är så otroligt söt och sen är det ju för att han har så inspirerande recept. Har flera av hans andra kokböcker hemma och jag sitter ofta och bläddrar i dem för inspirationens skull.

 • Nadja

  Jag älskar jamie för hans mat ser både god ut och smakar gott. =) Kollar på hans program varje dag och jag kan även se om det i repris. =) Han är charmig och jag skulle vilja testa hans nya produkter och titta i den nya kokboken. =)

 • Anna

  Jag gillar Jamie för att han är så naturlig! Inget konstlat över honom och så lagar han sådan mat som man själv lagar i hemmet. Men med sin personliga touch, just det är det som gör att jag gillar Jamie. Att alltid känna att ”Det här vill jag också testa!!!”. Så jag hoppas att jag vinner detta Jamie- paket 🙂