Små kakor, Valentine, WW Flex

Stora vaniljkakor

Jag fick en kakstämpel i julklapp och den testade jag i helgen. Resultatet blev dessa kakor à la ”American Style”. Inga svenska småkakor här inte. De är stora, goda och lite sega i mitten. Dessa kakor är roliga att göra nu inför Alla Hjärtans Dag den 14 februari.

Att använda en kakstämpel var inte svårt, man trycker bara ut en boll. Det svåra var att få bort degen från stämpeln då den fastande trots att dynan är av silikon. Det blev lättare när jag sköljde dynan med vatten varje gång innan användning. Om ni har ett bättre eller annat tips så dela gärna med er, sånt är alltid bra att veta.

Stora vaniljkakor

Till cirka 10 stycken kakor behöver du:

250 g smör, 140 g strösocker, 1/2 tsk salt, 1 tsk bakpulver, 300 g vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 äggula

Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser och lägg sedan till smöret. Låt en maskin jobba ihop till en deg (eller för hand) och lägg till äggulan mot slutet. Låt degen stå i kylen i en timme för bättre resultat.

Stora vaniljkakor

Klä en plåt (eller två) med bakplåtspapper. Ta en bit av degen och rulla den stor som en golfboll. Tryck ut kakan med stämpeln och gör om proceduren tills du har slut på degen, cirka 10-12 gånger.

Stora vaniljkakor

Grädda kakorna i 200 grader, 12-15 minuter mitt i ugnen tills de får fin gyllengul färg. Låt dem svalna på plåt/galler så att de stelnar lite innan de äts.

Viktväktarna

  • WW Flex: hela satsen har 158 smartpoints, dela det med antalet kakor du gör (beror på storleken)
  • Smartpoints: Vid 10 stycken kakor så är en kaka 16 smartpoints. Totalt smartpointsvärde för hela satsen är 160 ifall du vill göra mindre kakor.
  • Propoints: Vid 10 stycken kakor så är en kaka 10 propoints. Totalt propointsvärde för hela satsen är 98 ifall du vill göra mindre kakor.
Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • Mattias

    2014/02/01

    Snygga!

  • Nadja

    2014/02/02

    Tack Mattias

  • Ann-Sofi Matsafari

    2014/02/02

    Mums:)

  • Varga

    2014/11/19

    Tips! Stämpla när kakorna precis kommit ur ugnen i stället. 🙂
    Sjukt mysig blogg btw. ska testa massor av julgodis. 😀

  • Nadja

    2014/11/20

    Hej Varga, tack för tipset. Ska absolut testa med att stämpla efter gräddningen för att se vilket är bäst. Ha en bra dag! Nadja

Kommentera