Glass, Såser, WW Flex Smartpoints

Supergod chokladsås till glass

Det här receptet fick jag av min chef på jobbet och den är verkligen supergod. Vi hade avtackning av en kollega en dag och då bjöds det på glass tillsammans med denna sås. Jag tror inte det var någon som inte tyckte den var himlans god. Det är egentligen ett Milda recept och de kallar den för kolasås men jag tycker den smakar mer choklad och påminner mig lite om McDonald’s varma chokladsås som de har över sin glass. Den är verkligen värd att provsmaka!

1 sats Chokladsås:

1 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 msk kakao, 1/2 dl sirap, 1/2 dl vispgrädde, 50 g milda eller annan margarin

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka blandningen tills den har tjocknat. Det tar ungerfär 4-5 minuter eller så kan du göra kulprovet. Låt såsen svalna lite innan du serverar den på glassen för annars är risken att den smälter ner allt.

Om såsen skulle stelna för mycket så är det bara att värma upp den igen. Du kan även göra en dubbel sats och förvara den i cirka en vecka i kylskåpet. Jag har även provat att göra den på 15 % Matlagningsgrädde och det smakade lika gott för det men med mycket mindre kalorier.

PS! På bilderna så är det god vaniljglass serverad till den chokladsås men som pricket över i’et så har jag lagt en Kanelhavrekaka i varje glas..kunde inte ha blivit bättre…

Viktväktarna

 • WW Flex: totalt har denna sats 59 smartpoints. Dela det med antal portioner du delar upp det i. Tex. 6 portioner: 10 smartpoints

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

 • Martina

  2010/08/14

  Mmmm, smaskens. Har du sett att jag gett dig en award på min blogg?? 😉

 • Ingela

  2010/08/14

  Ååh, det ser verkligen supergott ut. Måste provas någongång. Tyvärr inte nu när jag försöker minska på onyttigheter ett tag….

 • Linda

  2010/08/14

  Ser riktigt gott ut, denna chokladsås måste jag testa till all glass jag gjort nu när jag köpt en glassmaskin 🙂

 • Vad bra med ett riktigt bra recpet på chokladsås! Jag fullkomligen älskar Mc Donalds chokladsås!

 • Ulrika

  2010/08/15

  Ser smaskigt ut 🙂

 • Pingback: Middagsförberedelser | Viktresan

 • Bella

  2013/04/14

  Tack för ett fantastiskt recept! Denna smakar omåttligt gott och är perfekt fredagsmys 🙂

 • Nadja

  2013/04/15

  Bella! Jag håller med dig…detta är en helt grymt god chokladsås! Sååå mycket bättre än de köpta.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.