Supergoda Havrerutor med nougat

Här kommer en favorit i repris: Havrerutor med nougat! Dessa är som supergoda kondisbitar, försvinnande goda och de är så snabba och enkla att göra. Gör gärna en dubbel sats på en gång, för det kommer du att önska att du hade gjort när allt tar slut.

EDIT: Har fått förfrågan om att räkna ut hur många propoints en bit av denna goding är. Själva kakan (smeten) är 2 propoints och nougaten är 4 propoints. Alltså så blir det 6 propoints per kaka om du får 24 bitar.  100 g nougat är 16 propoints så att ni bara vet.

Havrerutor med nougat, cirka 24 stycken

Smet: 100 g smör eller margarin, 4 1/2 dl havregryn, 1 msk vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 1 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 2 msk sirap

Garnering: 100 g mjuk nougat

Gör så här:

Smält matfettet i en kastrull. Blandasamman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tilsätt matfettet och rör om. Bred ut smeten i en smord liten långpanna, 20 x 30 cm. Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i 200 grader, cirka 10 minuter. Skiva nougaten tunt, använd gärna osthyvel för lättare hantering. Lägg skicorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter. Gör ev ett dekorativt mönster med en gaffel eller riv på lite blockchoklad som dekoration. Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå cirka 20 minuter i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras. De går bra att frysa in (hållbarhet ca 3 månader).

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

12 thoughts on “Supergoda Havrerutor med nougat

  1. Ser så frestande gott ut. Jag såg att min ICA-butik hade extrapris på Odense Nougat den här veckan. Det lär nog hamna en nougatförpackning i kundvagnen idag:)

  2. Har gjort detta recept flera ggr och de är bara sååå goda! Och superenkla. Tack för receptet! 🙂

  3. Hillevi, dessa är en av mina favoriter. Kul att du gillar dem också / Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *