Svamplasagne

 

Du måste du bara prova denna svamplasagne, den är så god. Jag har använt mig av champinjoner, men byt ut det mot en annan svamp om du föredrar det. Denna rätt passar mycket bra att ha till matlåda dagen efter. Servera grönsaker/sallad till.

Till 4 portioner behöver man:

1 paket djupfryst bladspenat,

400 g färska champinjoner

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 tsk rapsolja

salt

peppar

4 msk vetemjöl

8 dl mellanmjölk

3 dl riven ost

2 paket färska lasagneplattor (250 gram)

Gör så här:

  1. Tina spenaten och krama ur det mesta av vätskan.
  2. Ansa och skiva svampen.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs svamp och lök i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lite mera matfett om det så behövs och fräs i ytterligare några minuter. Krydda lite med salt och peppar. Ta upp svampen.
  5. Fräs spenaten och vitlöken i lite matfett någon minut.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Vispa samman mjölet med mjölken i en kastrull.
  8. Låt det koka upp under omrörning.
  9. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt osten. Rör om och åt den smälta. Smaka av med salt och lite peppar.
  10. Varva ostsås, lasagneplattor, svamp, spenat i en smord eldfast form. Avsluta med ostsås.
  11. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 15-20 minuter tills lasagnen fått fin färg.
  12. Bjud sallad och tomater till.

ViktVäktarna

  • WW Points: 13 points per portion med 12 % ost och 14 points med 17%

2 kommentarer

  • Nadja

    Till Bondbruden:

    Hoppas du gillade lasagnen lika mycket som jag. Återkom gärna och berätta

    Nadja

     
  • bondbruden

    Vad trevligt med uträkning i points och allt, vikväktar gör jag just nu, så det var ju perfekt.
    Så detta recept ska jag testa.
    Hej, hit ska jag titta in mera!

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.