Tabbouleh

Tabbouleh är en Libanesisk sallad som serveras som tillbehör. Själv tycker jag att man nästan kan äta den istället för potatis, ris eller annat till en bit kött eller fisk. Det finns många varianter på denna sallad och här kommer en av dem:

Tabbouleh

3 dl kokt bulgurvete, 4 fint tärnade tomater, 1 finhackad röd lök, 3 msk finhackad bladpersilja, 1 msk finhackad färsk mynta, 2 msk olivolja, 1 msk färskpressad citronsaft, salt, peppar

Gör så här:

Tärna tomaterna fint (jag tar bort det vattniga kärnhuset). Lägg tomaterna i en skål. Hacka sedan resten av ingredienserna fint och blanda ihop det tillsammans med tomathacket. Lägg i bulguren och smaksätt sedan med olja, citronsaft, salt och peppar. Låt stå kallt tills det ska serveras.

DSC00811

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Tabbouleh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *