Mexikanskt, Nadja provsmakar, Nadja tipsar

Taco Explosion Habanero Hot

I fredags så var det dags för en Tacomiddag här hos oss. Jag valde att göra en sats vanlig Tacofärs och en sats av den nya Explosion Taco som jag fick några dagar sedan. Vad tyckte familjen om den nya heta Tacokryddan då? Ja, det var lite olika. Tre av oss tyckte den var rätt så stark men påminde annars inte alls om tacokrydda som man förväntar sig att den ska göra. Tvärtom den luktade långt ifrån den där specifika taco doften, vilket jag verkligen saknade. Jag la till lite spiskummin i färsen för att kompensera detta men det hjälpte faktiskt inte så mycket. Då föredrar jag faktiskt hellre vanliga tacokryddan och så får man lägga till lite cayennepeppar för att hotta till det istället. Den fjärde av oss tyckte den var jättegod och precis så stark som en Tacofärs ska vara. Denna krydda får bara 3/5 tyvärr. Jag återkommer när vi har provsmakat de andra kryddmixen.

Tacomiddag

Vad brukar ni ha till er Tacofärs? Hos oss brukar vi oftas ha dessa tillbehör: sallad, lök, paprika, majs, tomat, gurka, riven ost, salsasås medium-hot, tortillachips, nachotubs och naturligtvis tortillabröd.

Chili chips

Dessa Tortillachips med chili smak från Santa Maria kan jag rekommendera med högsta betyg, suveränt goda!

Taco tubs

Förutom att fylla tortillabröden som de är med färs och alla dess tillbehör så brukar vi även ta till Taco tubs för att variera oss lite. Fyll tubsen med lite färs och de tillbehör du vill ha och toppa lite med riven ost. Låt de blir varma i ugnen i några minuter, precis så att osten hinner smälta och njut sedan av dem.

Stekta tortillabröd

Eller så fyller du tortillabrödet till hälften med färs och de tillbehör du vill ha och viker över andra hälften så att den blir som ett lock. Sätt lite lite matolja i en varm stekpanna och lägg i brödet i pannan så att den steks i några minuter (tills den får fin färg) på varje sida. Detta höjer smaken på tortillabrödet otroligt mycket och blir supergott tro mig. 

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

 • Carro

  2009/09/05

  Jag testade den igår när jag gjorde Enchiladas ! Jag tyckte verkligen att den var jättegod ! 🙂 Spännande å steka på Tortillabröden 🙂
  Trevlig helg på er

 • Anna

  2009/09/05

  Gud vad gott det ser ut blir jätte hungrig. Jag älskar tacos ska prova göra dom där i tortilla bröd har aldrig gjort dom i stekpannan.

  Anna

 • Jessica

  2009/09/05

  Tacos går ju alltid hem.

  Trist när inte en produkt lever upp till förväntningarna.

  Våra tillbehör är nog nästan samma. Men något jag inte kan vara utan är cheddar cheesesauce utablandad med en burk creme fraiche.

  Hoppas du har en bra helg!

 • Anna

  2009/09/05

  Jag har också fått de nya kryddorna och de ligger och väntar på att testas! Jag ser framförallt fram emot fiskkryddan med lime och chili.. den tror jag är toppen! Jag brukar ha tomater, majs, sallad, salsa, avokado eller guacole, matlagningsyoghurt, riven ost, tortillas och tacochips (helst santa marias med smak av ost) till mina tacos! Sen så tyckr jag om att variera köttfärsen med kyckling också 🙂 Fortsatt trevlig helg!

 • Helena Ljunggren

  2009/09/06

  Tacos tacos tacos….det är ju så fantastiskt gott 🙂

 • bokmald

  2009/11/06

  Guacamole! Jag gör alltid min egen, det är ett måste (och väldigt simpelt).
  Det kan även vara gott med lite vanlig creme fraiche till.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.