Tacopizza

Idag fick sonen bestämma vad vi skulle ha till middag och då blev det Tacopizza.

Detta behöver du till 2 plåtar:

Deg: 50 g jäst, 3 dl ljummet vatten, 1 tsk salt, 6 msk olja (gärna oliv), ca 9 dl mjöl

Börja med att göra degen så att den kan jäsa under tiden du förbereder Tacofärsen. Smula sönder jästen i en bunke och häll i det ljumma vattnet. Se till att jästen löser upp sig ordentligt. Tillsätt sedan salt, olivoljan och till sist mjöl. Knåda tills degen blir fin och smidig och släpper från kanterna. Degen ska jäsa upp till dubbel storlek, 30 minuter – 1 timme.

Tacofärs: 500 g nötfärs, 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 500 g passerade tomater, 2-3 påsar Tacomix från Old el Paso

Garnering: 1 lite burk majskorn, 1 röd paprika, 1 gul lök, 200 g riven ost

Hacka löken och bryn den tillsammans med vitlöken som du pressar i. Löken ska ej ta färg utan bara bli mjuk och glansig. Salta lite på löken så hjälper det. Tillsätt sedan färsen och bryn det tillsammans tills all vätska är borta. När vätskan är borta tillsätter du passerade tomater, Tacomix (vill du ha starkare smak ta 3 påsar) och även lite vatten så att kryddorna löser upp sig ordentligt och smakerna träder fram. Låt det puttra i några minuter. Smaka av och salta om det så behövs.

Smörj 2 plåtar med lite olja. Dela degen i 2 delar och kavla ut det direkt på plåtarna. Häll över Tacofärsen på degen. Strimla löken och paprikan och fördela även dem tillsammans med majskornen. Strö över osten och grädda pizzorna i 250 graders värme i ca 15 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Tacopizza

  1. Mums vad gott ska också göra pizza i kväll hade först
    tänkt skinka men nu blir det taco. Nu måste jag gå
    så ta inte innre.
    Ha det bra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *