Kött,  Mexikanskt

Tacostrutar fyllda med lövbiff

 

I början av november så var jag på matmässan Mitt Kök och fann taco cones (strutar) där. Jag var bara tvungen att köpa för att kunna prova. Vi här hemma tyckte de var helt okej, de gick inte sönder lika lätt som till exempel de hårda majsbåtarna. Här har jag fyllt dem med strimlad lövbiff och lite grönsaker efter smak och tycke. Strutarna skall finnas ute i våra vanliga livsmedelsbutiker. Om du inte hittar strutarna så går det bra att servera lövbiffsröran med lite ris.

Propoints: För fyllningen så blir det totalt 18 propoints enligt receptet nedan och det blir 4 propoints per portion vid 4 portioner. Jag har räknat ut att en strut är 1 propoints så lägg propoints för det. Om du väljer kokt ris till så får du lägga till propoints för det.

034

Till 4 portioner behöver du:

500 gram lövbiff, 1 påse Tacokryddmix, 1 msk tomatpuré, 1 1/2 dl vatten, 1 dl majs, 1 röd paprika, valfria grönsaker som tillbehör

Gör så här:

Strimla lövbiffen och fräs den i panna. När den verkar klar lägger du till kryddmix, tomatpuré, vatten, majs och hackad paprika. Låt puttra ihop i några minuter tills vätskan är borta.

 Fyllda Tacostrutar-vvtillsammans-taco

Gör iordning grönsallad och andra valfri grönsaker till fyllning. Fyll strutarna med lövbiffsfyllningen och grönsakerna. Servera.

Fyllda Tacostrutar-vvtillsammans-taco

Fyllningen går även bra att använda på tacobordet som en egen fyllning bredvid med klassiska köttfärsfyllningen om du har en Tacoafton.

Fyllda Tacostrutar-vvtillsammans-taco

Lövbiffsfyllningen är även jättegod till kokt ris. Då är fungerar den även bra som matlåda till dagen efter.

Uppdaterad: 151122

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.