Pastarätter,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Tagliatelle med en sås av bacon, ost och vitlök

 

Pasta är gott och där med basta! Och inte nog med det, den är snabblagad och omtyckt av de flesta. När min dotter säger att hon är sugen på pasta då menar hon oftast detta recept. Den är ju så enkel att koka ihop och påminner lite om Pasta Carbonara…mmm så gott!

Tagliatelle med bacon, vitlök, ost

Du behöver detta till 4 portioner:

2 paket bacon, 1/2 msk vetemjöl eller annan redning,  5 dl matlagningsgrädde (15 %), 100 g riven ost (max 17%), 1/2 dl ärter, 1 liten pressad vitlöksklyfta, salt, peppar, nykokt tagliatelle för 4 portioner

Tagliatelle med bacon, ost, vitlök

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Börja sedan med att strimla baconet i mindre bitar och stek den i sitt eget fett tills den blir fin och lite knaprig. Blanda i vetemjölet och rör om. Häll sedan i matlagningsgrädde och rör om tills mjölet har lösts upp. Blanda sedan i riven ost, ärter och pressa i vitlök efter smak. Salta och peppra. Låt allt koka ihop i några minuter tills osten har smält och smakerna har kokats ihop. Smaka av och krydda eventuellt lite mera. Servera såsen med nykokta pasta, gärna Tagliatelle som tar upp såsen fint med sina långa band. Servera gärna en god tomatsallad till.

ViktVäktarna

  • WW Flex Smartpoints: om man använder vanlig bacon så blir denna rätt 22 smartpoints. Byt ut den till kalkon/kycklingbacon och då blir det 16 smartpoints per portion. Om du sedan även byter ut grädden till 10 % laktosfri så blir det 13 smartpoints eller med 4 % grädde så blir det 9 smartpoints.
  • Tidigare ViktVäktarprogram:
  • Smartpoints: Om du följer receptet ovan och använder dig av bacon så är det 25 smartpoints per portion, och om du byter ut baconet mot rökt skinka (280 gram) så blir det 17 propoints/portion. Om du vill få ner smartpointsen ännu mer så kan du använda dig av matlagningsgrädde med lägre fetthalt. (med 7 % grädde = 12 sp/portion)
  • Propoints: Om du följer receptet ovan och använder dig av bacon så är det 18 propoints, och om du byter ut baconet mot rökt skinka (280 gram) så blir det 13 propoints/portion. Om du vill få ner propointsen ännu mer så kan du använda dig av matlagningsgrädde med lägre fetthalt.
Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.