Tagliatelle med en sås av bacon, ost och vitlök

 

När min dotter fortfarande åt kött så var detta en av hennes favoriträtter. Som du säkert ser så är receptet gammalt och inte riktigt det magraste för oss ViktVäktare. Men om man anpassar det lite och byter ut till 4 % matlagningsgrädde, kycklingbacon och till 12 % riven ost så får rätten mindre points. Så varför inte festa till det denna fredag och gör en god pastarätt. Denna rätt påminner rätt så mycket om en såsig Carbonara. Och det är ju gott, eller hur?

Tagliatelle med bacon, vitlök, ost

Du behöver detta till 4 portioner:

2 paket bacon (kycklingbacon)

1/2 msk vetemjöl

5 dl matlagningsgrädde

100 g riven ost

1/2 dl ärter

1 liten pressad vitlöksklyfta

salt

peppar

tagliatelle för 4 portioner (40 gram okokt per portion)

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Börja sedan med att strimla baconet i mindre bitar och stek den i sitt eget fett tills den blir fin och lite knaprig.
  3. Blanda i vetemjölet och rör om.
  4. Häll sedan i matlagningsgrädde och rör om tills mjölet har lösts upp.
  5. Blanda sedan i riven ost, ärter och pressa i vitlök efter smak.
  6. Salta och peppra.
  7. Låt allt koka ihop i några minuter tills osten har smält och smakerna har kokats ihop.
  8. Smaka av och krydda eventuellt lite mera.
  9. Servera såsen med nykokta pasta, gärna Tagliatelle som tar upp såsen fint med sina långa band. Servera gärna en god tomatsallad till.

ViktVäktarna

  • WW Points: med 10% laktosfri grädde och 12 % ost så blir det 15 points och med 4 % matgrädde och 12 % ost så är det 11 points per portion. Uträkningarna är med kycklingbacon.

Tagliatelle med bacon, ost, vitlök

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.