Tävla med BBC Lifystyle

Tävlingen är avslutad! Återkommer med vinnaren imorgon…

BBC Lifestyle sänder under hela sommaren en serie matprogram under namnet ”Food with Personality”  och har du detta program så har du verkligen tur och kan titta på det och få mängder av tips och inspiration. Dessa program kan bland annat ses: Saturday Kitchen, James Martin’s Brittany, What to eat now summer, Chings Kitchen, Indian food made easy och Hairy Bikers.

Om inte så går det lika bra att kika in på deras hemsida:  http://recipes.bbclifestyle.com och finna din inspiration där. Hemsidan uppdateras regelbundet av kända matkockar och där kan man även finna en del recept från ovannämnda tv program. En annan toppengrej är att du kan lägga upp en veckoplanering på hemsidan med alla deras recept så du inte behöver ha några bekymmer om vad du ska tillaga under sommaren. Bra va?

Samtidigt så lottar nu BBC ut ett exemplar av Ching-He Huangs fina kokbok. Vill du vara med och tävla? Då är det bara att lämna en kommentar fram till måndagen den 12 juli klockan 18 så är du med i utlottningen. Lycka till!

Här kommer ett recept från henne som du redan nu kan tillaga:

Contrasting flavours work well together in Ching-He Huang’s chow mein – a favourite Asian street snack

Ingredients

200g mung bean noodles+ 3 chinese dried mushrooms, soaked in boiling water for 20 minutes, drained +1 tsp sesame  oil

For the noodles

200g chicken breasts, without skin, boneless, chopped into 2cm chunks +1 egg whites, lightly beaten +1 tbsp cornflour + 1 tbsp dark soy sauce + 2 tbsp groundnut oil + 2 cloves garlic, crushed + 1 piece ginger, (2cm) + 1 red chillies, seeds removed, chopped + 1 tbsp light soy sauce + 1 tsp chilli sauce + 1 medium carrot, coarsely grated + 60g bean sprouts +60g shredded spring onions + 1 dash of sesame oil + 0.5 tsp salt + 0.5 tsp ground black pepper +1 tbsp coriander leaves, chopped

Method

1. Cook the mung bean noodles in a pan of boiling water for 2-3 minutes, until tender.  Tip into a colander and rinse with cold water before drizzling with sesame oil. Drain the mushrooms from their soaking water, remove and discard the stems, and roughly chop.

2. Mix the egg white with the cornflour and dark soy sauce, and mix with the chicken pieces.

3. Heat the groundnut oil in a wok and toss in the garlic, ginger and red chilli. Stir fry for one minute over a high heat.

4. Add the cornflour-coated chicken to the wok and continue frying for another minute. Add the light soy sauce, chilli sauce and chopped mushrooms, followed by the mung bean noodles. Stir fry for 1 more minute, or until the noodles are warmed through.

4. Stir in the carrots, bean sprouts, spring onions, sesame oil and seasoning. Scatter with chopped coriander and serve straight from the pan.

Lycka till nu allihopa!

Print Friendly, PDF & Email

12 thoughts on “Tävla med BBC Lifystyle

  1. Jag får inte nog av kokböcker, självklart är jag med och tävlar! Kinesiska rätter har jag dessutom inte nån bok med så det passar bra.

  2. Självklart så vill jag vara med i utlottningen, älskar kokböcker och jag tycker man kan aldrig få för många av dem. =)

  3. Den skulle passa bra till mina tonåringar som tror man blir tjock av att äta hemlagad mat !

Comments are closed.