Tävlingar

Tävlingsdags

Fontana.se vill uppmärksamma alla att den 15 oktober så är det Fetaostens dag och i samband med det så vill de även erbjuda en tävling till alla bloggläsare. De vill veta hur just du firar Fetaostens dag. Vinsterna är superfina:

 1. Första pris är: 200 kr mat från Fontana + kokboken Maros Kök
 2. Andra pris är: 100 kr mat från Fontana + kokboken Maros Kök
 3. Tredje pris är: Kokboken Maros Kök

Allt du behöver göra är att beskriva hur du firar just denna dag. Du kan göra det med text (kommentar i detta inlägg) eller bild (maila den gärna till: nadjaskitchen@hotmail.com). Fram till den 22 oktober har du chansen att delta och det är bara din fantasi som sätte gränser. Lycka till allihopa!

PS! Ni har väl inte glömt att rösta på mitt bidrag till receptfoldern? Klicka på länken i sidomenyn så kommer du direkt dit. Tack på förhand!

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

 • Terese

  Hemma hos oss är det fetaostens dag varje dag! Min 3-åriga dotter älskar det så mycket att vi använder det som muta och belöning vid middagen.
  ”-Om du tar en tugga till får du fetaost…”
  Funkar alla gånger!!!
  Mvh Terese

 • Susanne

  Jag visste inte om att det var fetaostens dag igår, men jag fira det utan att veta om det!
  Jag åt Dakos!!! Det är så gott!

  Hårt bröd med riven tomat, fetaost i småbitar, lite riven lök och salt och peppar!
  Det enklaste brukar ju många gånger vara det godaste!

 • Sofia

  Färskt lantbröd med plockiplock är det allra godaste jag vet…
  Marinerad fetaost, soltorkade tomater, och kalamataoliver är min ”hemlighet”
  Dessa rena och enkla smaker gör att jag vill slå ett slag
  för att fira fetaosten varje dag!

 • Maritha

  Det blir att med fetaostfylld köttfärslimpa, potatis och sås samt en härlig grönsallad toppad med lite extra feta…..mums filibabba!

 • fröken kök

  jag kommer ge mig på att testa göra en feta och spenat börek.
  minns hur jag alltid åt en sån på väg hem från jobbet då jag bodde i oslo.
  så gelt gott.
  se om jag lyckas lika bra som deli de luca he he

 • Katarina

  Jag ska nog mosa fetaost med lite yoghurt samt salt och peppar till en jätte god röra och ha det till lite fläskfile eller kyckling 🙂

 • marie

  Ja firar den med att äta den med stekt kycklingfile i bitar med soltorkade tomater och grädde gärna laktosfri men går bra med annan matlagningsgrädde med. Servat med kokt färsk bandpasta. Till det en skål med fontana oliver med kärnor och en skål med smulad feta ost detta är mums. Blir det kvar så blir det en gratäng av det nästa dag med ett täcke av smulad feta ost. Får jag ej nog av feta ost så blir det feta ost med pommes pinnes på kväll Mums med feta ost

 • Anna

  Kommer försöka skapa grekisk stämning här hemma med ljus för att få upp värmen, God grekisk mat och ritsina till så klart.

 • Emma

  Jag firar det så som jag gillar fetaost bäst, nämligen till ugnsstekta rotsaker (helt rätt i tiden nu, hösten. och det enkla är oftast det godaste? :)) och då speciellt rödbetorna som gifter sig extra fint med fetaosten! Nu blir jag ju nästan hungrig fast jag nyligen åt frukost 🙂