Nadja tipsar

Tio tips inför årets advents- och julbak

Denna vecka så hoppar jag över den vanliga ”Veckans middag” och ger er istället 10 olika tips inför advents- och julbaket. Kan ni tänka er att första advent är redan nu på söndag? Jag har sagt det förr och jag säger det igen…tiden går alldeles för fort. Jag bär på en förkylning som inte vill släppa taget om mig, har haft den snart i två veckor och den gör mig alldeles matt och orkeslös. Jag vill bli frisk nu! Jag ligger efter i planeringen på grund av den och det gillar jag inte alls. Hoppas att jag mår bättre snart för jag vill dela med mig av en hel del recept, berätta om det roliga som snart händer här på bloggen och en massa annat förstås. Men till dess så får ni nöja er med en lista på en massa godsaker ni kan baka nu till första advent och ända fram till jul…inga dåliga grejer alltså. Må så gott och håll er friska! Nadja

~***~

Gafflade pepparkakor med mandlar

***

Puffiga jordnötsbitar

***

Saffranskrans med vanilj

***

Wienernougat

***

Mjuk pepparkaka

***

Saffransmuffins med vit chokladgrädde

***

Julstubbe med chokladmousse

***

Mars- & Marshmallowcrispies

***

Saffransbullar med kokos

***
Saffranskaka med kaneltäcke

***

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

 • Malin

  2011/11/21

  Den där mjuka pepparkakan gjorde jag härom dagen och den fick så god kritik från familjemedlemmarna som smakat den!
  Stort tack för det goda receptet!

 • Matskafferiet

  2011/11/21

  Många godsaker! Känns verkligen inte som att det är 1:a advent på söndag, tiden har gått alldeles för fort.

 • Nadja

  2011/11/21

  Tack för din feedback Malin, jätteskoj att ni tyckte om den.
  Ha en riktigt fin advent!
  Nadja

 • Barbro

  2011/11/21

  Oj, vad du frestas!

  Blir mest sugen på saffransbullarna med kokos….

 • Nadja

  2011/11/21

  Barbro: jag kan bara säga att de är goda. Kokos går jättebra ihop med saffransmaken.

 • Oj så mkt gott 🙂
  Saffranskransen kanske man ska försöka hinna få till!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.