VV

Tjohoo…minus vare det här!

I torsdags så var det första vägningen efter en veckans nedskrivning av allt man har ätit och motionerat. Och gissa om jag blev glad över resultatet… vågen visade 1,9 kg ner!!!! Nästan 2 kg på bara en vecka! Så bra har jag nog aldrig lyckats gå ner. Jag ska inte lura mig själv och tro att det kommer se ut så här varje vecka för så är inte verkligheten. Det kommer nog mer ligga mellan 300 gram och 1 kg i veckan, kanske även stå still någon vecka. En kvinnas kropp är finurlig och gör som den vill.

Hur har då veckan varit? När jag tänker efter så har det gått bra, jag har varit fokuserad på detta och ätit regelbundet. Tagit frukt som mellanmål för att inte bli allt för hungrig. Bara det är en stor grej då jag annars brukar rata frukt direkt. Nu tänker jag inte efter utan bara tar det. Jag har programmerat in så att Viktväktarnas app talar om för mig att nu är det dags för en frukt och det är kanon.

VV 37

I denna veckas lektion så pratades det om mål och hur viktigt det var att ha något att sträva efter. Man ska ha realistiska mål, ett slutmål, några små delmål och man ska fundera ut bra belöningar som sporrar en att fortsätta. Målen har jag redan satt ut, men jag har inte kommit fram till belöningarna. Mitt slutmål är att fram till sista maj 2014 lyckats gå ner 10 kg och fram till sista december i år, gå ner hälften av detta (5 kg). Jag räknade ut att jag då behöver gå ner minst 300 gram i veckan för att lyckas och det är verkligen ett realistiskt mål och framför allt genomförbart. Förutom dessa mål så kommer jag att ha Viktväktarnas egna. Dom är: en stjärna för varje 3 kg, 5 % och 10 % viktnedgång. Om ni har några tips på bra belöningar så skulle jag uppskatta att få höra dem. Några förslag från andra medlemmar är böcker, klädesplagg, manikyr, ansiktsbehandling och resa.

Produkter viktväktarnaJag passade även på att köpa lite nya produkter för att se om de är bra. I skrivande stund så har jag testat två av tre: kycklingpasta och baconchipsen. Kycklingpastan var rätt så ok, väldigt lite kycklingbitar men den smakade åtminstone mycket. Chipsen tyckte jag bättre om, de var knapriga och hade en rökig smak av bacon. Ett bra substitut mot de riktiga och feta baconchipsen. Idag ska jag iväg på en bloggevent med Viktväktarna, det ska bli riktigt skoj. Jag tar med mig kameran och berättar nästa vecka hur det var.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 • Nadja

  Ja Annika! Vad roligt. Peppning kommer jag säkert att behöva, man är inte mer än mänsklig och motivationen kommer nog gå både upp och ner.

 • Annika

  Grattis till ditt fina minus! Jag är själv Viktväktare och gick ner 1,2 första veckan, 0,7 andra och 0,6 tredje.

  Kul att kunna peppa varandra när det inte går lika bra som man önskar!

  We can do it!

  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.