Pasta, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Tortellini med röd chili, basilika och vitlök

Jag hittade en påse Tortellini med ost och skinka i skafferiet som jag kokade upp och sedan blandade i denna sås. Extra stark chilikrydda kan även bytas mot vanlig chili eller paprikapulver. Den färska basilika kan bytas ut mot torkad, ta då 1-2 tsk istället.

Detta behöver du till 3 portioner:

1 paket (300 gram) Tortellini Prosciutto e Formaggio , 3 dl matlagningsgrädde (7 %), 1/2 röd chili, 1-2 msk färsk hackad basilika, 1/2 krm extra stark chilikrydda, salt, peppar, 1 liten vitlök, 1/2 dl chilisås (typ Felix)

Gör så här:

Koka tortellinin enligt förpackningens anvisningar. Fräs upp lite snabbt hackad röd chili (ta bort kärnorna) och hackad vitlök. Strö eventuellt över lite mjöl som redning och häll på matlagningsgrädden. Salta, peppra och krydda med chilikryddan och chilisåsen. Låt puttra upp och häll i basilikan i sluttampen. Blanda i tortellinin och det är klart!

Viktväktarna

 • WW Flex: 13 smartpoints per portion vid 300 g färsk tortillini med ost och skinka samt om man använder 7 % matlagningsgrädde
 • Smartpoints: 13 smartpoints per portion vid 300 g färsk tortillini med ost och skinka samt om man använder 7 % matlagningsgrädde
 • Propoints: 11 pp/portion vid 300 g färsk tortillini med ost och skinka samt om man använder 7 % matlagningsgrädde
Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

 • Matbloggen

  2010/08/10

  Så gott det ser ut!! 🙂
  Fina bilder du har på din blogg.

 • martina carlsson

  2014/10/05

  Tack för smaskiga recept.
  Skulle gärna önska pp på tortellinin.
  Tack / Tina

 • Nadja

  2014/10/06

  Hej Martina, då har jag räknat ut att det blir 11 pp/portion om du använder dig av färsk Tortellini skinka och ost samt 7 % matlagsningsgrädde. Hoppas det smakar.

 • Carin Holmlund

  2017/10/04

  Det var gott men jag får inte ihop Sp för hela rätten. Enligt ww så är 1 påse torellini 29 sp och sedan tillkommer matgrädde 7sp vilket blir på 3 port 12sp och 4 port 9sp

 • Nadja

  2017/10/09

  Hej Carina
  Tack för att du påpekade detta, jättebra för det är viktigt att det är rätt. Vet inte om det är jag som har räknat fel eller om Viktväktarna har ändrat värdet på något. Jag har räknat att totalt har rätten 39 smartpoints och delat det med 3 blir en portion 13 sp. Jag har korrigerat det i inlägget.
  Hälsningar Nadja

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.