Tortillalasagne med kyckling

 

Detta recept kom första gången ut på bloggen februari 2010, tänk…över 12 år sedan. Jag har idag ändrat på det lite och anpassat receptet efter hur det är idag. Tortillabrödet ersätter lasagneplattorna och kryddorna ger rätten mycket smak av taco. Jag hade i en burk tacosås ”hot” och enligt mitt tycke så blev den jättegod och spicy! Men välj mild eller medium om du föredrar det. Champinjonerna kan uteslutas och ersättas med en annan grönsak om man är allergisk (tänker på dig Jullan Lo ).

Du behöver detta till 4 portioner:

6 tortillabröd á 40 g (medelstora)

4 kycklingfiléer (ca 600 gram)

1 röd paprika

200 gram champinjoner (kan uteslutas)

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 dl majs

1 tsk rapsolja

1 tsk spiskummin

1 tsk chilipulver

1 tsk paprikapulver

1 tsk torkad oregano

1 burk (220 gram) tacosås (hot)

1 dl vatten

1 dl riven ost (12%)

Gör så här:

  1. Skär kyckling, paprika, champinjoner, vitlök och lök i mindre bitar.
  2. Stek allt i rapsoljan tills vätskan är borta.
  3. Lägg i kryddor, majs, tacosås och vatten. Låt koka det bara koka ihop någon minut.
  4. Varva tortillabröd, kycklingröra i en smord ugnsform. Toppa med den rivna osten.
  5. Grädda i 200 grader värme i cirka 15-20 minuter eller tills rätten fått fin färg och osten smält.
  6. Dela lasagnen i 4 bitar och servera med en god sallad till.

Smaklig måltid!

Viktväktarna

  • WW Points: 8 points per portion

17 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.