Tortillini med het chilisås

 Alla älskar pasta! Men tyvärr så glömmer vi bort kära Tortellini alldeles för ofta. Färsk Tortillini kokas snabbare än såsen nästan. Jag har här använt färsk Tortellini med smak av nötkött och chili. Sedan har jag gjort en gräddig sås med het sambal oelek, champinjoner, vitlök och purjolök. Mumsigt värre! Såsen räcker nästan till 3 portioner men då får du snåla lite med pastan (för en förpackning är till 2 portioner från Pastella).

DSC03910

Detta behöver du till 2 portioner:

1 förpackning färsk Tortillini nötkött och chili, 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 1/2 msk vetemjöl, 100 g färska champinjoner, 1/2 purjolök (gärna den gröna delen), 1 vitlöksklyfta, 1 msk kalvfond, 1 tsk sambal oelek, salt, ev peppar

Gör så här:

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Skölj/ansa svampen i klyftor. Skölj och skiva purjolöken i ringar. Skala och skiva vitlöken. Fräs sedan svampen i lite matfett tills alla vätska är borta, lägg till purjon och vitlöken mot slutet. Purjolöken mjuknar fort så ta inte in den för tidigt. Tillsätt mjölen eller annan redning och blanda in den väl. Tillsätt sedan matlagningsgrädden, kalvfond och sambal oelek. Låt detta puttra ihop i några minuter så att såsen hinner precis tjockna. Servera tortillinin med denna gräddiga sås och en fräsch tomatsallad till. Smaklig måltid!

7 thoughts on “Tortillini med het chilisås

  1. Tortillini äter vi inte allt för ofta, men detta recept låter toppen, så den skrivs in på nästa veckas matsedel.

  2. Hej!

    Tack för besöket och din fina kommenter. Välkommen åter. Jag kommer att bli stammis hos dig också.

    Jenny

  3. Javisst är det gott med tortellini!!Får bara idétorka och vet inte vad jag ska hitta på med dom….Man glömmer lätt bort att det räcker med en god sås till!Jag ska testa din!

    Mvh Åsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *