Mjuka kakor

Toscakaka

 

Vi får för all del inte glömma våra gamla klassiker inom bakning bland alla nya moderna kakor som macarons och cupcakes. En god Toscakaka är aldrig fel på kakbordet och är alltid mycket uppskattad. Detta recept kommer från boken: Sju sorters kakor.

Till en kaka behöver du:

Smet: 100 g smör, 2 ägg, 1 1/2 dl socker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1/2 dl mjölk/grädde

Glasyr: 100 g margarin. 1 dl socker, 2 msk vetemjöl, 2 msk mjölk, 70 g mandelspån (jag tar 100 gram)

Gör så här:

Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält matfettet till smeten och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfettet och vätskan. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter i 175 grader.

Förbered under tiden glasyren. Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktigt omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare i 15 minuter eller tills den fått fin färg.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.