Fisk, WW Flex, WW Propoints, WW SmartPoints

Ugnsbakad fisk i mild sås

Här kommer ett gammalt recept som jag dammade av i helgen. Recept kommer ursprungligen från Arlas kokbok ”Vardag, Lättlagade favoriter på max 30 minuter”, dock med lite små förändringar. Där heter den Citron- och basilikafisk, men jag vill inte kalla den så eftersom såsen smakar inte citron utan mer som en vit sås med liten touch av basilika. Rätten är mycket enkel och bekväm att göra, perfekt vardagsmat då det är snabblagat med få moment. Osten går bra att utesluta, det blir gott ändå.

Till 4 portioner behöver du:

600 g vit fiskfilé, 2-3 vitlöksklyftor, 1 röd spetspaprika, basilika, 2 nävar bladspenat, 3 dl Kelda Mild Citronsås, 1 dl riven mager ost (max 12-17%)

Gör så här:

 Sätt ugnen på 225 grader. Salta fisken och krydda fisken med basilika. Lägg den sedan i en ugnssäker form.

Skala och hacka vitlöken. Skär upp paprikan och skölj bladspenaten. Strö vitlöken och paprikan över fisken, samt strö bladspenaten runt om. Häll såsen över fisken och strö över osten (även god utan ost). Stek i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Servera fisken med kokt potatis och sallad.

Viktväktarna

  • WW Flex: 4 smartpoints per portion enligt receptet ovan. Lägg till points för eventuell potatis.
  • Smartpoints:  5 sp / portion. Glöm inte lägga till smartpoints för eventuell potatis.
  • Propoints: 4 pp / portion. Glöm inte lägga till propoints för eventuell potatis.

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • Ann-Sofi Matsafari

    2014/02/11

    Snabblagat är alltid bra recept att spara:)

  • Lina - Foodoholic

    2014/02/11

    Du gör som jag märker jag, utgår från recept och sen slutar de med att man svävar ut totalt 😛

  • Nadja

    2014/02/12

    Haha, javisst då får man ju som man själv vill ;D

  • Ingela

    2016/01/20

    Väldigt lättlagad och god, liiite tam i smaken. Gör nog egen sås nästa gång. Blev mycket mat, räckte till sambons matlåda dagen efter.

  • Nadja

    2016/01/20

    Absolut, helt valfritt.
    Hälsningar Nadja

Kommentera