Korv,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN

Ugnsgratinerad korv med bostongurka

 

Vi äter inte korv så ofta längre, men när det väl händer så är det gott. Här har jag dammat av ett gammalt recept och anpassat det för att få det lite magrare (i points). Korv brukar annars vara rätt så dyrt i points för oss Viktväktare. Jag har använt mig av 9 % middagskorv, 12 % mager ost och snålat lite med ketchup, senap och boston gurka. Du kan naturligtvis använda mer än vad som står i receptet. Anpassa alltid receptet efter vad du och din familj tycker om, det blir godast så. Jag tycker om att servera kokt potatis eller potatismos till denna rätt, men det är även gott med bara en god sallad. Detta recept räcker gott och väl till 5 portioner om man har potatis till. Även toppen att ha som matlåda dagen efter.

Till 4-5 portioner så behöver man:

500 gram middagskorv (9%)

4 st gula lökar

3 msk boston gurka

2 msk ketchup

2 msk senap

100 gram riven ost (12%)

färsk (eller torkad) timjan

salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Om du vill ha potatis till så lägg även den på kokning.
  2. Skala och skiva löken. Lägg löken i en ugnsfast form (smörj den lätt om så behövs). Salta lite lätt.
  3. Skiva korven och lägg den ovanpå löken.
  4. Lägg på bostongurka, ketchup, senap och riven ost.
  5. Grädda korven tills den får fin färg och osten har smält, jag hade den inne i 30-35 minuter.
  6. Servera korven gärna tillsammans med hemlagad potatismos eller kokt potatis. Glöm inte sallad och annat gott grönt till. Smaklig måltid!

ViktVäktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: hela rätten har 35 smartpoints. Det är 7 smartpoints vid 5 portioner och 9 smartpoints vid 4 portioner. Lägg till points om du har potatis till.
  • mittWW Smartpoints GRÖN: hela rätten har 39 smartpoints. Det är 8 smartpoints vid 5 portioner och 10 smartpoints vid 4 portioner. Lägg till points om du har potatis till.
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.