Bär, Drycker, WW Flex Smartpoints, WW SmartPoints

Uppfriskande jordgubbsdrink

Imorse så gjorde jag en härlig uppfriskande jordgubbsdrink till frukost. Med några skivor rostad bröd med skinka och kokt ägg till så blev det en mättande frukost. Yoghurtdrinkar med frysta bär eller frukter fixar man på en kick, prova så får du se. Har du inte jordgubbar i frysen så går det bra med vilka bär du än har. Detta är även en perfekt svalkande drink inför kommande sommardagar.

Det behövs inte många ingredienser till denna. Till cirka 2-4 drinkar (beroende på glas) behöver du:

6 dl yoghurt med smak av vanilj (0,5 %), 1 banan, 300 g frysta jordgubbar, 1 tsk vaniljsocker

Lägg allt i en blender/mixer/matberedare och mixa till en slät kräm. Smaka av och lägg till ev lite mera vaniljsocker. Klart!

Viktväktarna

 • WW Flex: totalt inkl frukt så har detta recept 26 smartpoints. Vid 4 portioner så blir det 7 smartpoints/portion. Färs frukt har vanligtvis nollpointsvärde, men vid större mängd så ska man räkna dem också.
 • Smartpoints: totalt har detta recept 16 smartpoints (frukt ej inräknad), dela upp det i antalet portioner du serverar. Vid 4 portioner så blir det 4 smartpoints.
Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

 • nancy

  2010/04/17

  hej Nadja
  jag har smygläst din blogg ett tag och jag älskar den. Jag blir så sugen på allt gott som du gör. Just nu så viktväktar jag så de allra kaloririkaste godbitarna får vänta.
  ha det gott
  hils nancy

 • Bakformarna

  2010/04/18

  Vad mumsigt! Jag gjorde ofta smoothie innan men det har inte blivit på länge nu.. Det ser väldigt lyxigt ut dessutom med de glasen! 🙂

 • bakpia

  2010/04/18

  En riktigt smaskig och nyttig energikick, ser så gott ut.
  Hälsn. Pia

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.