VV

Utnyttja sommaren väl

Jag skriver inte så ofta om mitt viktväkteri, men jag vet att dessa inlägg brukar vara väl lästa av er andra Viktväktare, så här kommer ett:

Handen på hjärtat…det har inte alls fungerat under våren. Upp och ner och det slutgiltiga är plus minus noll. Men jag är en envis oxe och kommer troligtvis aldrig ge mig när det gäller detta. För det är ju för min egen skull jag vill tappa några kilon, för att må bra.

Sommarbild 2011

De tankar som går runt i mitt huvud just nu är ju att sommaren är en perfekt årstid att köra Viktväktarna på. Många goda färska bär och frukter är ju som godast över sommaren och då ska man verkligen passa på att äta dem. Och det bästa är ju att de är ju gratis och kostar inga smartpoints hos Viktväktarna. Samma sak gäller ju grönsakerna. Att slänga ihop en sallad med många goda grönsaker är ju inte svårt. Tillsammans med den kan man äta en god grillad köttbit. Det blir inga många points. Sommaren är ju även perfekt motionsmässigt. Jag tror att man rör på sig mera då man automatisk tillbringar mera av sin tid ute i det fria.

Men varför fungerar det då inte? Varför har man inte motivationen att göra sitt bästa och kunna stå emot den där kakan eller extra portionen? Jag vet ärligt talat inte. Troligtvis för att det är den enklaste och lättaste utvägen, att bara strunta i allt. Men det tänket har ju fört mig dit jag är idag. Samtidigt så är ju Viktväktarnas program så bra att det inte finns några förbud utan man kan äta och njuta av det goda men inte alltid. Så det borde inte alls vara så svårt, det gäller bara att bestämma sig och köra på! (jag peppar mig själv här).

Så jag sitter nu och sätter mål och planerar. Jag vill utnyttja sommaren väl och gå ner i vikt. Mitt första steg är redan tagen. Jag har bestämt mig för att hänga med på en utmaning i en Viktväktargrupp på Facebook. Utmaningen innebär att man ska göra plankan i 20 dagar i rad (och sedan naturligtvis fortsätta med det). Igår var det min första dag. Nästa steg är att sätta upp små delmål och några få större.

Jag avslutar inlägget med att säga: lägg inte Viktväktarna på hyllan under sommaren utan utnyttja den istället på bästa möjliga sätt. Om man äter rätt 80 % av 100 så kommer man att lyckas. Jag tror det är Viktväktarnas egna kostexpert Karin Nileskog som har sagt detta och det tål att upprepas. För er som inte är Viktväktare så såg jag att de har ett extra fint erbjudande fram till den sista maj: 50 % i 3 månader. Passa på och utnyttja den.

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

 • Emma

  Exakt vad jag jobbar med – jag vet vad jag vill men varför kan jag inte löpa linan ut! Tack för ett peppande inlägg, alltid skönt att veta att det är fler som kämpar med samma sak.

 • Nadja

  Tack Sandra, det är precis så det ska vara med Viktväktarna. Jättekul att höra att det går bra för dig, det ger mig inspiration.
  Kul även att du har hittat lite nya favoriträtter =)

  Tack för lyckoönskningarna / Nadja

 • Sandra Larsson

  Hejja på dig!! Jag har varit med i Viktväktarna i snart 5 månader och jag tycker det är super! Jag är ganska hård med maten, men fuskar mer med öl och vin emellanåt… 🙂 Har snart nått det mål jag satte upp från början och känner att det inte varit någon större uppoffring så jag tänker köra på ett tag till. Är så nöjd med vad jag får äta så jag tror att jag för första gången hittat något som kan hålla. Provat meningslösa pulverdieter tidigare.
  Blev så glad när jag hittade din hemsida och kan hitta tips och idéer kring maten.
  Jag har hittat flera favoriter som lagats flera gånger 🙂 Tack för det!
  Lycka till nu och kör på!
  Varma hälsningar
  /Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.