Efterrätter, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Våffla med mjukrörd glass och bär

På lördag är det våffeldagen och varför inte göra några frasiga våfflor då? En våffla behöver inte alltid vara söt och förknippas med sylt och grädde. Den kan även paras ihop med goda och lite salta röror. Nu till den kommande påsken så kan man ha en god lax- eller sillröra på till exempel. Våga testa!

Här kommer en mycket enkel men god kombination: våffla med mjuk rörd vaniljglass och lite frysta bär på. Snabbt och supergod då vaniljglassen passar bra ihop med våfflan och lite magrare som tillbehör än med sylt och grädde.

Till 8 våfflor behöver du:

3 1/2 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 2 dl mellanmjölk, 2 1/2 dl vatten, 100 g smör

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna något. Rör samman vetemjöl och bakpulver och vispa samman med hälften av mjölken så att smeten blir fin och slät. Rör ut med resten av mjölken, vattnet samt det smälta smöret. Låt smeten vila i 20 minuter.

Grädda sedan våfflorna i ett varmt våffeljärn tills de blir gyllenbruna.Njuuut!

Viktväktarna:

  • WW Flex: en våffla är 8 sp, lägg till smartpoints för vaniljglassen och om bären är sockrade
  • Smartpoints: en våffla är 8 sp, lägg till smartpoints för vaniljglassen och om bären är sockrade
  • Propoints: en våffla 5 pp. Lägg till propoints för glassen ni har till och om bären är sockrade.
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Millan

    2012/03/22

    Mjukglass och våfflor, ja, varför inte! Jag är bara helt insnöad på att man ska ha grädde till. Ska nog testa din variant vid tillfälle!

  • Victoria

    2012/03/23

    Låter väldigt gott, blev hungrig på våffla nu:)
    Trevlig helg!
    Kram från Victoria på http://Www.victoriasprovkök.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.