Matbröd,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints

Vallmobröd

Dessa vallmobröd är otroligt snabbakade, dekorativa och jättegoda portionsbröd. Degen som inte ska förjäsas kavlas ut direkt, viks i tre delar och strös med vallmofrön. Brödet blir färdigt medan du lagar middagen, så kavla upp ärmarna och baka ihop dessa små vallmobröd…och vem kan emotstå nybakat bröd? Inte jag i alla fall och de är helt klart värda sina points! Jättegott till höstens alla soppor eller till en god lyxig helgfrukost.

Vallmobröd

Vallmobröd, cirka 16 bröd

50 g jäst, 1 dl rumstempererad mellanmjölk (ev laktosfri), 100 g smält smör (ev laktosfri), 1 ägg, 1/2 tsk salt, 1 1/2 msk socker, 7 dl vetemjöl,

Garnering: 1 uppvispat ägg, svarta/blåa vallmofrön

Gör så här:

Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt smör, ägg, salt, socker och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig. Kavla ut till en kaka, ca 20 x 65 cm. Pensla ovansidan med uppvispat ägg och vik in den ena långsidan mot mitten. Gör likadant med den andra så att det blir tre lager. Vänd så att skarven kommer neråt och pensla med ägg. Strö vallmofrön över och skär degen i cirka 16 lika stora bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 grader cirka 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

DSC01203

ViktVäktarna

  • WW Flex Smartpoints: ett bröd är 5 smartpoints enligt receptet ovan tillagat med smör. Om man byter ut smöret mot Bregott mellan så blir det 4 smartpoints per bröd.
  • Tidigare ViktVäktarprogram:
  • Propoints: Totalt är receptet nedan 68 propoints. Vid 16 stycken mindre bröd så är ett bröd 4 propoints.
Print Friendly, PDF & Email

11 Comments

  • JoY

    Mina blev jättesmå.. kanske 4×10 cm bara tyckte dina såg mycket större ut.

    Åt dem dock till frukost och de var ju supergoda 🙂 Får prova igen 🙂

  • Nadja

    Svar till Joy:

    Jag tycker inte de är så små, men då du fick endast 9 stycken och de var jättesmå så måste det ha blivit något fel. Jag har gjort dessa flera gånger och det har alltid varit okej. Försökt göra dem igen så blir de säkert bättre.
    Nadja

  • JoY

    Hejja! Vilka goda bröd! Försökte mig på en vallmofläta igår och det gick ju inte alls, det här blev MYCKET bättre tack tack för det 🙂
    Men däremot förstår jag INTE hur små dina bröd är om du fick ut 16 stycken av den där degen, jag fick 9 stycken och de var jättesmå 🙂

  • Jessica

    Nu har jag bakat dom och dom var ju tokgoda, vet dock inte vad det var för spöke i mitt kök igår, för jag bakade dessa och ytterligare en annan sort och tyckte att båda sorterna jäste väldigt dåligt, men det är ju så det är ibland.

    /Jessica

  • Jennie

    Åh så goda de såg ut! 🙂
    Det är inte mycket som slår nybakat bröd håller jag med om! 😉

    Varma Hälsningar,
    Jennie.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.